Alla pressrelaterade frågor via vår presskontakt >

Innovativ arbetssko utan sömmar skyddar helt från väta i ny kollektion arbetskläderonsdag, 19. september 2018

Med skyddsskon e.s. Polaris visar engelbert strauss upp nya innovativa skyddsegenskaper i en och samma sko. Skon är sömlös i sula och skaft – vilket gör den helt vattenavvisande.

Engelbert strauss skyddsstövel e.s. Polaris har fokus på skyddsegenskaperna, riktar sig till proffs och passar många olika yrkeskategorier. Skorna som är prövade enligt EN ISO 20345 S3 CI har tagits fram med hänsyn till att vara så säkra som möjligt och för att klara farliga arbetssituationer.

PUR-hättan framtill döljer en stålhätta som gör det möjligt att tappa saker på skon. Den elastiska gummi-/PUR-sulan p²Winter med djup sulstruktur gör att skon får ett starkt grepp i snö och is och att fötterna hålls varma och torra. Sulan är förutom slittålig, antistatisk och värmebeständig upp till 200 °C och lämpar sig väl för knästående arbeten.

- I arbetet med att ta fram en helt vattentät skyddssko, testade engelbert strauss designteam att göra skon sömlös vilket visade på goda resultat. Sömlösheten i sula och skaft i kombination med det förstklassiga nubucklädret gör skon helt vattenavvisande, säger Karl-Heinz Brenner, marknadschef på engelbert strauss.

Invändigt har skon ett lammfoder som håller foten varm även vid långa arbetspass utomhus. Den köldisolerande inläggssulan utgör ytterligare ett skydd. e.s. Polaris mid och e.s. Polaris high finns i storlekarna 37 till 50 och går att få i både svart och brunt. ”Mid” kännetecknas av att stöveln är ankelhög medan "high" är den variant som går upp på vaden. Skon finns också som en bekväm slip-in-stövel.

Media om artikeln