Alla pressrelaterade frågor via vår presskontakt >

KLÄDER SOM ÖVERTYGAR


engelbert strauss presenterar Workwear av bXeric® double weave


måndag, 06. mars 2017

Full rörelsefrihet, extremt tålig och behagligt mjuk på insidan: bxeric® double weave är ett material, som man bara måste ha upplevt. Det dubbelvävda specialmaterialet ger de helt elastiska rörelsemiraklen av e.s.dynashield-kollektionen den riktig kraften för de allra tuffaste användningarna. "Stretch your limits“ – enligt detta mottot visar sig e.s.dynashield som en oskiljbar enhet av rörelse och kraft.

bXeric® – ett garn gör det möjligt

Vårt utvecklingsteam har jobbat intensivt med att ta fram ett material som är mycket nötningståligt, ger stor rörelsefrihet och är mycket behagligt. Resultatet är bXeric® double weave, materialet som produkterna i kollektionen e.s.dynashield består av.

Utvändigt stadigt, invändigt mjukt – den speciella mixen av polyamid och elastan och den unikt dubbla vävteknologin är hemligheten bakom bXeric® double weave. Utvändigt är materialet ytterst robust, medan det känns mjukt mot huden invändigt. Produkterna i kollektionen e.s dynashield är mycket väl lämpade för hantverkare som är mycket i farten, står på knä och reser sig hela tiden.

e.s.dynashield – flexibelt som aldrig förr

Kollektionen e.s.dynashield är den nya generationen arbetskläder. Förutom midjebyxor finns även cargobyxor, funktionsshorts och midjejackor för dam och herr. Alla produkter består av det av engelbert strauss exklusivt utvecklade materialet bXeric® double weave.

Om kunden önskar finns kollektionen nu även i cement/grafit, kobolt/pacific och hasselnöt/kastanj. Plaggen kan kombineras optimalt med befintlig kollektion. Våra testanvändare har testat kläderna intensivt i sina jobb. En av dessa är Reinhard. "Just för mitt arbetsområde, där man ofta växlar mellan knästående och stående, är dessa produkter idealiska. Byxorna är förstärkta på utsatta ställen. Och ändå så bekväma. Jag har aldrig burit kläder som var lika sköna som de här“, säger kakelsättaren.