Alla pressrelaterade frågor via vår presskontakt >

WORKERJEANS – TILLBAKA TILL JOBBET!


e.s. DENIM Workwear för tuffa intryck


torsdag, 10. mars 2016

Startskottet för tuffa plagg: nu lanserar engelbert strauss e.s. DENIM Workwear. Tuffa denimkläder, tillverkade i arbetsvärldens material.

Robusta och tåliga - tillverkade för tuffa tag. I San Franciscos guldgruvor föddes jeansen som ett kraftfullt arbetsplagg. Cowboys och lantbrukare hade dem på sig som arbetsbyxor – idag finns de i hela världen. Eftersom de passar till de aktuella modetrenderna tar de klassiska blå jeansen sig nya intryck, övertygar med många skärningar och passformer – och kommer nu tillbaka till ursprunget: tillbaka till arbetsvärlden.

I e.s. DENIM Workwear presenterar engelbert strauss jeans-kulten som en del av en enhetlig profilering: med workerjeans i olika tvättar, färger och utrustning.

Populära used-varianter i kastanj, grönt, kornblått och grått: jeansen e.s. motion DENIM skapar utrymme för nya, tuffa, worker-stilar. Som en del av e.s.-modulen ger de profilplaggen den så speciella, avslappnade charmen och de är en idealisk kombination med shirts och jackor i den sportiga e.s.motion 2020.

Avgörande som hantverkarplagg är den smarta fickutrustningen inklusive tumstocksficka, benficka och mobilfack. motion-jeansen är så bekväma tack vare Flexbelt®-linningssystemet som finns hos alla arbetsbyxor i motion-serien. Robust Cordura® på knän och bakfickor förstärker det redan tåliga materialet. Som kontrast till used-stilen ger passpoalerna en optisk touch. Den klassiska 5-ficksvarianten finns nu i grafit för många branscher, en färg som i den kraftiga tvätten passar till den maskulina e.s. roughtough workwear. Den relaxade cargoskärningen präglar e.s. workerjeans och -shorts. Blåjeansen får sällskap av typiska hantverkarfärger som grafit, kastanj, lera, indigo och vit/silver.

Ett plagg som aldrig blir omodernt ingår från och med nu i workerstilens denim-look. I färgerna kastanj, grafit och indigo passar den nya jeansjackan e.s.motion denim perfekt till denim-serien, och den har lätta ärmfoder för bekväm påtagning och mer rörelsefrihet. Att detta så populära fritidsplagg har uppgraderats till arbetslivet framgår av den förslutbara bröstfickan, en justerbara huvan som kan stoppas undan i kragen, den breda fållen och de elastiska ärmsluten. Den urtvättade looken skapar en vacker used-effekt och passar idealiskt till kollektionens jeans.