Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en
Alla pressrelaterade frågor via vår presskontakt >

Vinter-workwear på husky-färd


Testpiloten Katharina och engelbert strauss Workwear


tisdag, 19. september 2017

Vinter är inte lika med vinter. Och kyla inte lika med kyla. engelbert strauss arbetskläder ska prestera ett maximum av kvalitet och funktion. Därför låter den tyska märkestillverkaren Katharina Koch-Hartke testa vinterkollektionerna i skandinaviska väderförhållanden. Katharina är en svensk hundslädsförare med tyska rötter.

Biebergemünd/Överkalix. 550 km utsträckt, vitt snölandskap. Temperaturer ned till -30 ° C. 4 dagar utomhus. Molnfri, klar himmel, iskyla eller snöstorm. Åtta hundar, en släde, en förare och ett sammansvetsat team i bakgrunden. Extrema situationer för både människa och djur, extrema krav på material och utrustning. Precis rätt för att testa vinter-workwear avseende funktionalitet och hållbarhet.

Både på träningen och i det dagliga arbetet på gården och med hundarna använder Katharina olika produkter från engelbert strauss. Katharina: "Redan från början gillade jag kombinationen av robusta arbetskläder med robust utomhusfunktion."

Till starten valde Katharina vintervarselparkasen e.s.motion 2020 från engelbert strauss. "Eftersom parkasen är djupt skuren och täcker hela ryggen. Dessutom är den vattentät och har stora och mycket iögonfallande reflexränder, som är obligatoriskt i hundslädssporten och som garanterar god synlighet vid träning på skogsvägar under de mörka höstmånaderna“, påpekar Katharina.

Dessutom använder hon funktionshängselbyxan e.s.prestige på sina turer. Katharina: "Hängselbyxor är helt enkelt absolut praktiska. Det känsliga njurpartiet är skyddat, allt sitter som det ska. Membranet skyddar dessutom mot vädret." Typiskt för engelbert strauss workwear: hängselbyxans knä- och bakfickor är förstärkta med robust CORDURA®, och Flexbelt®-linningen, töjbar i sidan, ger perfekt och bekväm passform.

Lapplands iskalla vintrar kräver ett särskilt köldskydd. Perfekt värmeisolering behövs. "Temperaturer ned till -30 °C, -40 ° C är sällsynta i Tyskland“, säger marknadschefen Karl-Heinz Brenner. "Men för extrema insatser i is och snö har vi utvecklat en helt ny beklädnadsserie.“

Snow e.s.dynashield är exakt avstämt mot dessa särskilda krav. Brenner: "Förutom ett varmt foder är rörelsekomforten avgörande i kyla. Kläderna får inte vara stela och begränsa rörelsen. Det är endast på det sättet som kroppen kan hållas i gång.“ Overall, hängselbyxa och funktionsjacka i snow-linjen är tillverkade i det mycket flexibla materialet bXeric® double weave – extremt robust, dessutom elastiskt. För den rätta isoleringen sörjer ISOFILL® 200 fodret i kombination med ett elastiskt komfortfoder och vaddering.

Finnmarkslöpet är en av dessa speciella utmaningar som den nya kollektionen ska ta sig an. Ett långdistanslopp i Nordnorge (Finnmarken) i vinterns högsäsong i mars månad. Katharina Koch-Hartke kommer här att testa overallen snow e.s.dynashield "För loppet har jag låtit engelbert strauss förse overallen med extrabreda reflexer och naturligtvis vår logotyp 8seasonHuskies. Jag ser redan fram emot loppet och självklart skall jag berätta om loppet och om mina erfarenheter.“

Media om artikeln