Arbetsbyxor – praktiska och snygga


Funktions arbetsbyxa e.s.dynashield
Funktions arbetsbyxa e.s.dynashield
Dam funktions arbetsbyxae.s.dynashield
Funktions arbetsshort e.s.dynashield
Betalsätt

PayPal
Kreditkort
Förskottsbetalning
Faktura
Directbetalning

Returer - snabbt & okomplicerat

Retur och byte: Enkelt och snabbt! I varje paket ligger en retursedel som detaljerat beskriver returen och bytet. Lägg retursedeln komplett ifylld i paketet och skicka båda till:

engelbert strauss AB

Maskingatan 6

274 30 Skurup

Din logotyp, där den syns bäst

För ett professionellt intryck: din logotyp där den syns bäst!

Vi profilerar företagets arbetskläder med förstklassigt tryck och broderi – direkt i en och samma beställning! Namnbroderi eller logotypförädling: gör verklighet av dina idéer tillsammans med oss och skapa din egen professionella företagsprofil!

Långa kollektionslöptider

Våra genomgående kollektioner kan levereras i ett flertal år. Dra nytta av det, och försäkra dig om professionell företagsprofilering på lång sikt.

I likhet med modulsystem kan våra produkter kombineras med varandra och säsongsbetonade färgaccenter stimulerar till en ny look, med bibehållen enhetlighet.

7 steg till den perfekta arbetsbyxan


Över 150 olika arbetsbyxmodeller från engelbert strauss

Bra verktyg och arbetsskor har de flesta. Men arbetsbyxor tycker många inte är så viktigt. Ofta ser man jeans eller liknande på byggena. Redan i lätt regn absorberar materialet vatten, klibbar mot benen, förblir våta i timmar och kyler mot benen. Så måste det inte vara. Moderna arbetsbyxor kan mer än de klassiska jeansen. De skyddar användaren, har en massa plats för verktyg, mobiltelefon etc., är bekväma och sportiga. Alla som t.ex. arbetar utomhus dagarna i ända behöver arbetskläder som är särskilt tåliga och som skyddar i alla väder. Jobbar man i skogen behöver man snittskyddsbyxor som skyddar benen. Den som ofta jobbar knästående behöver arbetsbyxor med knäskyddsfickor. Det är med andra ord inte så lätt att hitta lämpliga plagg. Därför vill vi hjälpa dig hitta rätt med vår guide. Hos engelbert strauss finns det över 150 olika modeller, från arbetsjeans, till snittskyddsbyxor. Både på nätet och i katalogen.

Innan vi presenterar en specifik kollektion vill vi gärna visa vad som är viktigt vid köp av byxor - eftersom en bra arbetsbyxa erbjuder bästa rörelsefrihet, hög komfort och en hel del praktisk hjälp i vardagen.

Steg 1 – ta mått!

Inget är så irriterande som en byxa som hasar ned och sitter fel så fort man böjer sig. Därför får byxstorleken inte överlåtas åt slumpen. Vad är då bästa sättet?

Så mäter du riktigt (mätt med underkläder, utan arbetsskor):

 • Kroppsstorlek: Beräkna först din kroppsstorlek.
 • Byxlinning: Mät runtom byxlinningen utan att dra åt.
 • Midjemått: Mät midjan utan att snöra åt (ca 3 cm ovanför midjebenet).
 • Stuss: mät vågrätt över den bredaste delen av stussen.
 • Grenlängd: Avstånd från fotsulan (insidan) till insidan av grenen.

Notera måtten och öppna HÄR vår workwear storlekstabell.

Beroende på storlek finns det tre olika storleksmodeller för dam och herr. Extra långa storlekar för stora, och smala, smarta lösningar för olika bredder såsom normalstorlekar för herr och dam garanterar en behaglig känsla hela dagen.

Steg 2 – vilken byxtyp föredrar du?

Hos engelbert strauss har du den tuffa uppgiften att välja bland ett stort utbud av allt från midjebyxor till hängselbyxor. Avgör själv vilken byxtyp du föredrar på jobbet.

Steg 3 – utrustningen hos din nya arbetsbyxa

Förstärkning av särskilt utsatta partier

Inför köpet bör du kontrollera, om de partier som är speciellt utsatta i ditt vardagsjobb, är tillräckligt förstärkta. Ett flertal modeller som du kan köpa online har förstärkta knäpartier av mycket slittåligt material. Arbetsbyxor i kollektionerna e.s.roughtough och e.s.dynashield är försedda med tredubbla sömmar på speciellt utsatta ställen.

Knäskyddsfickor

Om du måste stå på knä ofta, rekommenderar vi att du redan vid köpet ser till att dina nya byxor har knäskyddsfickor. Du lägger skydden knäskydd i fickan vid behov.

Fickor

Vad gäller fickor är det viktigt med användarens personliga smak och användningsområde. De som använder sina byxor även på fritiden kan uppskatta ett par diskreta fickor på byxbenet. För den som gärna vill ha plats för alla grejor finns det däremot rejäla ben- och bakfickor, med utrymme för tumstock, mobil och verktyg. Viktigt är framför allt att funktionalitet och rörelsefrihet inte inskränks av de fulla fickorna.

Reflexer

Arbetar du i skogen eller i dålig sikt ute i trafiken? Många av engelbert strauss arbetsbyxor har diskreta reflexer, som skyddar dig i mörkret. Skulle dessa inte räcka till, är våra varselskyddsbyxor med förstklassiga reflexer precis rätt för dig.

Material

Mycket viktigt: yrke och väder bestämmer materialet!

Arbetskläder av bomull är mjuka och behagliga mot huden. Naturfibrer övertygar med god fuktabsorption, hög motståndskraft och optimal slitstyrka, men torkar långsamt.

Arbetskläder av syntetmaterial är mycket ljusäkta och vädertåliga. Materialet gör byxan mycket hållbar, lättskött och snabbtorkande.

Mixen bomull och polyester har många fördelar när det gäller arbetskläder. Bomull tar upp fukten bra och polyester garanterar en snabb torkning. Konstfibermaterial av polyester eller polyamid tar i princip upp mindre fukt och transporterar den snabbt utåt.

Ett pålitligt skydd mot väta åstadkoms med en specialbelagd byxa för regn, som dessutom håller vind och blåst borta från kroppen.

Steg 4 – vilken kollektion lämpar sig bäst för mitt användningsområde?

Byxorna från engelbert strauss workwear-kollektionerna kan delas in i 3 klasser:

Först har vi lättare byxor med låg vikt. Utrustade med alla nödvändiga egenskaper och högsta komfort.

 • e.s.classic
  Klassiskt snitt, diskret enfärgat, mix av 65 % polyester och 35 % bomull, tvättas i 60 °C, elastisk linning, förstärkt knäparti med knäskyddsfickor
 • e.s.active
  Ergonomiskt snitt, sportiga och bekväma, format knäparti, 2-färgad design, 65 % polyester och 35 % bomull, tvättas i 60 °C, Flexbelt-linning, knäparti med knäskyddsfickor
 • e.s.vision
  Smalt snitt med sportig silhuett, extra lätt med stretch-isättningar för bekvämt arbete, färre fickor, mix med 65 % polyester och 35 % bomull, tvättas i 60 °C, EAZYFIT®-linning, utan knäskyddsfickor
  TIPS: finns även som arbetsbyxa för dam, vinterarbetsbyxa med värmande fleecefoder och bekväm stretch-variant
 • e.s.dynashield
  Extremt robusta och tåliga, superelastiska av flexibel 4-vägs-stretch för bekvämt arbete, lätta, andningsaktiva och snabbtorkande, mix med 93 % polyamid och 7 % elastan, tvättas i 40 °C, Flexbelt®-linning, knäparti av bXeric® med knäskyddsfickor

Sedan finns de mycket tåliga byxorna av resistenta, tyngre material med specialförstärkningar och alla fickor man behöver.

 • e.s.prestige
  Klara färger, enormt tåligt canvasmaterial, praktisk fickutrustning, mix av 65 % polyester och 35 % bomull, tvättas i 60 °C, Flexbelt®-linning, förstärkt och förformade knäpartier av Schoeller-dynatec® med knäskyddsfickor
  TIPS: finns även som vattentät funktionsbyxa
 • e.s.image
  Tvåfärgade med CORDURA®-förstärkningar, mix av 65 % polyester och 35 % bomull, tvättas i 60 °C, justerbar linning, knäpartier av CORDURA® med knäskyddsfickor
 • e.s.motion
  Många fickor, sportiga och behagliga, stort utbud av färger, mix av 65 % polyester och 35 % bomull, tvättas i 60 °C, Flexbelt®-linning, knäparti av CORDURA® med knäskyddsfickor
  TIPS: finns även som sommararbetsbyxa och vinterarbetsbyxa
 • e.s.motion 2020
  Sportig look i tuffa trendfärger, smart blixlåsventilation, många fickor, mix av 65 % polyester och 35 % bomull, tvättas i 60 °C, knäparti av CORDURA® med knäskyddsfickor
  TIPS: finns även som damarbetsbyxa, vattentät regnbyxa och varm vinterbyxa
 • e.s.roughtough
  Extra kraftfull CORDURA® bomullsmix, komplett förstärkt med rivtåliga tredubbla sömmar, tryckknappar, funktionell fickkonstruktion, mix av 75 % bomull och 25 % polyamid, tvättas i 60 °C, Flexbelt®-linning, knäparti av CORDURA® med knäskyddsfickor. Kan kompletteras med särskilda e.s.roughtough hölsterfickor som praktiskt kan fästas i bältet.

Dessutom finns det specialbyxor som är inriktade på yrken, som t.ex. skyddsbyxor med skyddsisättningar, svetsarbyxor av speciell materialmix mot hetta och flammor, kockbyxor, vårdbyxor eller varselbyxor i riktigt ljusa varselfärger.

Steg 5 – prova kläder med komfort

En god design är avgörande för komforten. Om du ofta står på knä eller böjer dig i jobbet så är det viktigt att du testar byxornas rörelsefrihet. Gå ner på knä, simulera rörelserna i vardagen, sträck på benen. Om ingenting klämmer åt eller sitter för snävt när du gör rörelserna, då har du hittat din modell i rätt storlek. Nu är vi på rätt väg!

TIPS: Ta på dig dina arbetsskor när du provar kläderna för att se om byxorna är tillräckligt långa.

Steg 6 – hur tvättar jag mina arbetsbyxor?

Arbetsbyxor är inom många yrken utsatta för vätskor såsom olja och andra föroreningar. Men hur tvättar jag mina arbetsbyxor på rätt sätt?

Innan du tvättar dina arbetsbyxor, tömmer du fickorna. Kvarglömd spik eller verktyg kan förstöra dina arbetskläder och din tvättmaskin. Sedan stänger du alla blixtlås, så att de inte skadar övrig tvätt.

Sortera dina arbetskläder efter färger och läs skötselråden för att se vilken högsta temperatur du får tvätta dina byxor i.

Bäst är om du använder e.s. tvättpulver „colour plus“. Det är ett effektivt pulvertvättmedel som klarar även tuff smuts. Det har utvecklats särskilt för färgtextilier och arbetskläder med reklamtryck. Medlet har intensivverkan även vid låga temperaturer. Det är skonsamt mot fibrerna och skyddar både färger och applikationer.

Sista steget – komplettera dina yrkeskläder

engelbert strauss erbjuder inte bara arbetsbyxor, utan även snygga, sportiga yrkeskläder som skapar ett stort mått av individualitet utöver de profilerade arbetskläderna. De enskilda plaggen i workwear-kollektionen är färgmatchade. Förutom arbetsjackor, arbetsbyxor och tröjor finns en hel rad accessoarer som kan kombineras. Även yrkes- och skyddsskor passar in i färg och mönster. Du erhåller en komplett utrustning för just dina behov, snabbt och tillförlitligt, och från en och samma källa, med en enda beställning.

Har du frågor eller vill du veta mer om enskilda produkter? Vi ger gärna råd. Kontakta oss via e-post eller telefon, så hjälper vi dig att hitta rätt .

ENJOY WORK!

Mer om temat

tillbaka