Dataskyddsinformation


Lite information om hur din integritet skyddas och om den omfattande sekretessen vid hanteringen av dina uppgifter:

Vad är personspecifika uppgifter?
Hos engelbert strauss är personspecifika uppgifter information som kan kopplas till din identitet, t.ex. namn, adress, telefonnummer och E-Mail.

När använder engelbert strauss personspecifika uppgifter?

Vi vet att det är mycket viktigt för dig att dina personspecifika uppgifter hanteras omsorgsfullt. Eftersom dataskydd har mycket hög prioritet hos oss följer vi mycket noga gällande bestämmelser i Personuppgiftslagen och Marknadsföringslagen. Du kan alltid besöka vår internetsida utan att lämna personspecifika uppgifter.

Dina personliga uppgifter och information som du ställer till förfogande för oss används av engelbert strauss för färdigställandet av beställning, varuleverans samt betalning. Dessutom behöver vi dina uppgifter för att informera dig om beställningar, produkter, tjänster och erbjudanden från engelbert strauss.

Vad gör engelbert strauss med de personspecifika uppgifterna?

De personspecifika uppgifterna (t.ex. adress, övrig information från dig) sparas i vårt IT-system för i första hand optimal orderhantering och kundrådgivning.

Order- och leveransuppgifterna som krävs för detta skickas ev. vidare till respektive underleverantör (bl.a. Call Center, datacentral, marknadsföringsföretag, tryckeri, transportföretag). Underleverantörerna sparar inte uppgifterna för egna intressen.

För en kreditupplysning genomför vi ett datautbyte med andra kreditupplysningsföretag, t.ex. Creditsafe Germany GmbH, Charlottenstr. 68-71, 10117 Berlin. Detta sker grundat på en matematisk/statistisk metod med hjälp av dina adressuppgifter. All kreditupplysning sker för att utesluta problem med betalningstransaktionerna.

Vi förbehåller oss rätten att använda dina uppgifter för utskick av informationsmaterial i egna marknadsföringssyften – ditt godkännande är naturligtvis en förutsättning för detta. Skicka ett kort E-Mailmeddelande till följande adress om du ej godkänner detta: dataskyddsansvarig@engelbert-strauss.se

engelbert strauss nyhetsbrev

Nyhetsbrevet från engelbert strauss kommer att skickas till e-postadressen som du anger. Via vårt nyhetsbrev kommer du regelbundet att informeras om nyheter, specialerbjudanden eller andra kampanjer. Om du har anmält dig för vårt nyhetsbrev kan du vara säker på att din e-postadress bara används utav oss.

För statistiska ändamål utvärderar vi anonymt vilka länkar som används i nyhetsbrevet. Det är inte möjligt att se vem som har klickat på en länk.

Naturligtvis kan du avbeställa nyhetsbrevet när som helst i och med att du bara klickar på avbeställningslänken i slutet av nyhetsbrevet eller via vår funktion för avbeställning av nyhetsbrevet (länk: https://www.engelbert-strauss.se/Service/Nyhetsbrev).


engelbert strauss och sociala nätverk

I våra nyhetsbrev använder vi oss av social plugins (”plugins”) för det sociala nätverket facebook.com, som drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (”Facebook”). Dessa plugins är igenkännbara på en Facebook-logotyp (vitt ”f” på blå ruta eller ett ”tummen-upp”-tecken) eller har tillägget ”Facebook Social Plugin”. Listan och utseendet på Facebook Social Plugins kan granskas här: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Genom användningen av dessa plugins får Facebook informationen att du har fått vårt nyhetsbrev. Om du är registrerad hos Facebook kan Facebook tillordna nyhetsbrevet till ditt Facebook-konto. Om du interagerar med dessa plugins, t.ex. lägger upp nyhetsbrevet på din Facebook-sida eller lämnar en kommentar, överförs motsvarande information från din webbläsare direkt till Facebook och sparas där. Om du inte är registrerad hos Facebook finns det ändå möjlighet att Facebook identifierar din IP-adress och sparar den. Mer information om hur Facebook samlar in och använder datauppgifterna och om dina rättigheter samt om hur du skyddar din personliga integritet finns i Facebooks dataskyddsinformation: http://www.facebook.com/policy.php.

Om du är Facebook-medlem och inte vill att Facebook samlar dina datauppgifter via vår internetsida och länkar dessa till dina datauppgifter på Facebook måste du logga ut från Facebook innan du besöker vår internetsida. Dessutom är det möjligt att blockera Facebook Social Plugins med tillägg för din webbläsare, t.ex. med ”Facebook Blocker”: http://webgraph.com/resources/facebookblocker/

Använder engelbert strauss cookies?

Om du besöker våra webbsidor sparar vi webbsidan som du besöker oss från, webbsidorna som du besöker hos oss samt datum och besökets längd.

engelbert strauss använder cookies för att följa upp besökarnas preferenser och för att kunna utforma webbsidorna optimalt. Våra webbservrar sparar även IP-adressen till din internetleverantör vid en beställning.

Dessutom sparas personspecifika uppgifter endast när du anger dem vid en registrering eller beställning.

Externa länkar på våra webbsidor

För att optimera informationen du får hittar du länkar, som hänvisar till tredje part, på våra webbsidor. När sådana länkar inte direkt kan identifieras som sådana påpekar vi att det handlar om en extern länk. engelbert strauss har inget inflytande på innehållet i och utformningen av sidorna från andra upphovsmän. Vår personuppgiftspolicy gäller inte där.

Kontakt avs. dataskydd

Om du har ytterligare frågor angående dataskyddet kan du när som helst skicka information, protester, korrigerings- och raderingsönskemål beträffande dina uppgifter, samt gärna även förslag, via E-Mail till: dataskyddsansvarig@engelbert-strauss.se eller ett brev till: engelbert strauss AB, Skiffervägen 10, 224 78 Lund