Menyn Produkter
sv en
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sortera
filtrera

ENGÅNGS
HANDSKAR


ENGÅNGSHANDSKAR


Vare sig det gäller arbeten inom det medicinska området/hälso- och sjukvården, inom livsmedelsindustrin eller för hantering av kemikalier - engångshandskar är tillverkade av olika material för olika användningsområden. Online-butiken engelbert strauss erbjuder ett stort urval av hållbara och professionella engångshandskar för en mängd olika användningar.

Handskar med puder


Handskar med puder ökar komforten och gör dem lättare att ta på och av, särskilt med våta händer. Pulvret kan också ha en vårdande effekt på huden.

Latexfria handskar


Handskar utan latex används för personer med latexallergi och måste också tillhandahållas av arbetsgivaren.

Handskar utan puder


Handskar utan puder har god hudtolerans och är särskilt lämpliga för allergiker. De lämnar heller inga puderrester.

Vilka är skillnaderna vad gäller material till engångshandskar?


engelbert strauss har ett stort urval av skyddshandskar av hög kvalitet. Men engångshandskar är inte bara engångshandskar: det finns vinyl, latex, nitril och polyeten - varje material har sina fördelar och passar därför till olika arbetsuppgifter:

Vinylhandskar


Vinylhandskar är ett prisvärt alternativ till engångshandskar. De har en lägre elasticitet och en begränsad rivtålighet, men övertygar med sitt mjuka material och högre komfort. De är lämpliga för latexallergiker och är idealiska som enkelt skydd för lägre risker inom industrin.

Latexhandskar


Det vanligaste material som används för engångshandskar är latex. Engångshandskar av latex erbjuder hög elasticitet och rivtålighet samtidigt som de skyddar mot vätskor. Tack vare de goda nötningsegenskaperna är de perfekta för lätta till medeltunga arbeten i torra och våta förhållanden. Handskarna är också väl lämpade för medicinska ändamål samt livsmedelshantering.

Nitrilhandskar


Engångshandskar av nitril är robusta, slitstarka och behagliga att ha på sig. De har god passform och är mycket elastiska och rivtåliga. Engångshandskar av nitril är idealiska för medicinska syften samt livsmedelshantering, och är lämpliga för allergiker tack vare den goda hudkompatibiliteten.

Polyetenhandskar


Handskar av polyetenfilm (PE-handskar) är ett prisvärt, idealiskt skydd vid kortvariga smutsiga arbetsuppgifter. De är vattentäta, har mycket god känslighet och är det perfekta skyddet vid måleriarbeten, kvalitetskontroller och arbete med lim.

Vilken engångshandske är den rätta?


Användningsområdena för engångshandskar varierar. Det finns handskar för livsmedelsbearbetning och för forsknings- och medicinska ändamål - i engelbert strauss-butiken hittar du garanterat engångshandskar som passar för dina krav!

Våra rekommendationer hjälper dig att enkelt hitta den perfekta skyddshandsken för ditt arbetsområde. Poängsystemet för varje handske visas på produktsidan:

Vet du exakt vad som krävs av dina handskar? Med handskfiltret kan du dela in hela vårt sortiment enligt dessa krav! Ange poängen i de olika segmenten, t.ex. storlek, material eller skyddsstandard, och bläddra i resultatet. Du kan också filtrera direkt efter rekommenderade användningsområden:

Vilka standarder finns det för engångshandskar?


Skydd mot frätande kemikalier eller mot mikroorganismer: den som har dessa krav i sitt arbete bör tänka på att skydda händerna på bästa möjliga sätt. engelbert strauss har ett omfattande sortiment av handskar för många olika användningsområden - certifierade och testade i enlighet med standarder. Vilka standarder gäller för just ditt arbetsområde? Hos oss får du översikt över detta!