Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en
Storlek
Färg
e.s. Kollektioner
Materialegenskaper
186 Artiklar
Ytterligare filter
Popularitet
186 Artiklar
Arbetsbyxor

De perfekta arbetsbyxorna
i bara 3 steg


Du hittar snabbt rätt byxor med sökfunktionen

engelbert strauss Arbetsbyxor

Arbetsbyxor


Arbetsbyxor - För alla krav


Moderna arbetsbyxor kan mer än de klassiska jeansen.De skyddar användaren, möjliggör bästa rörelsefrihet, en bra användarkänsla och har hjälpande funktioner som t.ex. fickor för verktyg, monil & Co.

Bra verktyg och arbetsskor har de flesta. Temat arbetsbyxor däremot behandlar vi ofta inte lika intensivt. Ofta ser man jeans eller jämförbara byxor på byggplatsen. Redan i de lättaste regn suger sig jeansmaterialet fullt, hänger tungt på benen, förblir fuktiga i timmar och ger kalla ben under arbetstiden. Det måste inte vara så.

Hos engelbert strauss finns över 150 olika Midejbyxor- och Hängselbyxor-modeller tillgängliga i olika färger och storlekar.

Vi skulle vilja underlätta ditt val och hitta de passande byxorna för dig!

Steg 1 - Mät!


Så mäter du rätt (mätt med underkläder, utan skor):

 • Kroppsstorlek:
  • Ta först reda på din egna storlek.

 • Linningens mått:
  • Utan snörning mäts runt om linningen.

 • Midjemått:
  • Utan att snöra mäts runt midjan (ca. 3 cm över höftbenet).

 • Bakvidden:
  • Över bakdelens starkaste del mäts det vågrätt.

 • Skrevlängd:
  • Avstånd från fotsulan (insidan) till innerbensskrevet.

Notera värdena och öppna vår Workwear storlekstabell.

Beroende på kroppsstorleken står tre olika storleksmodeller till förfogande för engelbert strauss arbetsbyxor för kvinnor och män. Extra långstorlekar för stora och smala, smarta flera vidd-lösningar såsom Normalstorlekarna för herrar och damer ger en bra känsla dygnet runt.

Steg 2 - midjebyxa, shorts eller hängselbyxa?


Hos engelbert strauss kan du välja fritt från Arbetsshorts, via midjebyxan ända hän till hängselbyxan. Välj själv vilken byxtyp du föredrar i arbetsvardagen och vilka krav de måste uppfylla.

Här avgör den personliga behaglighetskänslan. Hängselbyxor väljs oftast pga av bekvämligheten. Tack vare hängslena sitter de utmärkt och dessutom är det känsliga njurpartiet alltid skyddat. Men inte alla tycker om hängslen över ytterkläderna och tar därför gärna till midjebyxan. Därför erbjuder de flesta av våra kollektioner båda modellerna, något som också låter sig kombineras som teamwear.

engelbert strauss arbetsbyxor med knäskyddsfickor

Steg 3 - Utrustningen av dina nya arbetsbyxor


Förstärkningar på starkt utsatta partier

Vid köp bör du beakta om partierna som dagligen blir starkt utsatta också är tillräckligt förstärkta. Talrika modeller som du kan köpa online har förstärkta knäpartier av speciellt nötningståligt material. Arbetsbyxor i e.s.roughtough och e.s.dynashield-kollektionen är försedda med tredubbla sömmar i speciellt utsatta partier.

Fickor

Här likker fokus främst på användarens personliga smak och användningsområde. De som bär sina byxor även på fritiden kan uppskatta ett par få diskreta fickor vid byxbenet. De som gärna stoppar undan en del i fickorna, för dem finns istället cargobyxor med ben- och bakfickor med större utrymme, där tumstock, mobil och verktyg får plats. Viktigt är att funktionalitet och rörelsefrihet inte kommer för kort.

Knäskyddsfickor

Knäskyddsfickor skyddar vid arbeten där man är på knä mycket. Genom användningen av speciellt formade polster avlastas knäet och underlättar så arbetet. Vi erbjuder knäskyddsfickor med olika material-förstärkningar som Cordura, läder och nitril. Även vid instickning av Knäskydd satsar vi på praktiska lösningar. Så har det dolda insticket hos motion byxorna kunnat övertyga. Polsterna fixeras bättre och intränganet av smuts förhindras. Det finns många faktorer som bör beaktas när man köper ett par arbetsbyxor. Med våra olika kollektioner erbjuder vi byxor för alla krav.

Reflektorer

Arbetar du i skogen eller vid dåliga siktförhållanden i trafiken? Många av engelbert strauss arbetsbyxor har diskreta reflektorer, som skyddar dig i mörkret. Skulle dessa inte räcka till, så är våra Varselbyxor med förstklassiga reflektorer precis rätt för dig. Även dessa modeller finns som midjebyxa eller hängselbyxa.

Material

Yrke och väder bestämmer materialet!

Arbetskläder av bomull är mjuk att ta på och behagliga på huden. Naturfibern övertygar genom bra fuktighetsupptagning, hög resistensförmåga och optimal rivtålighet, men torkar långsamt.

Arbetskläder av Syntetik är speciellt ljusäkta och väderbeständiga. Materialet är mycket tåligt, lättskött och snabbtorkande.

Blandmaterialet bomull och polyester på Arbetskläder bjuder på många fördelar. Bomull tar upp fuktighet bra och polyester säkerställer en snabb torkning. Konstfibervävnad av polyester eller polyamid tar principiellt upp mindre fuktighet och transporterar den snabbt utåt.

Pålitligt skydd vid väta når du med en speciell belagd regnbyxa, som dessutom håller borta vind och drag från kroppen.

Steg 4 - Vilken kollektion lämpar sig bäst för mitt användningsområde?


Byxorna i engelbert strauss workwear kollektioner lämpar sig för de mest olika användningsområden.

De skiljer sig i vikt, material och utrustning.

e.s. kollektioner

e.s.classic

klassiskt snitt, diskret enfärgad, blandväv av 65 % polyester och 35 % bomull, tvättbar i 60 °C, tänjbar linning, förstärkta knäpartin med knäskyddsfickor.


e.s.image

tvåfärgad med CORDURA® förstärkningar, blandväv av 65 % polyester och 35 % bomull, tvättbar i 60 °C, tänjbar linning, förstärkta knäpartin av CORDURA® med knäskyddsfickor

e.s.active

ergonomiskt snitt, sportig och bekväm, förformat knäparti, 2-färgad design, 65 % polyester och 35 % bomull., tvättbar i 60 °C, Flexbelt-linning, knäparti med knäskyddsfickor

e.s.prestige

klara färger, mycket robust Canvas-vävnad, praktisk fickutrustning, blandväv av 65 % polyester och 35 % bomull., tvättbar i 60 °C, Flexbelt®-linning, förstärkta och förformade knäpartin av Schoeller-dynatec® med knäskyddsfickor

TIPS: finns även som vattenavvisande funktionsbyxa

e.s.vision

smalt snitt med sportig silhuett, extra lätt med stretchilägg för komfortabelt arbetande, reducerad ficklösning, blandväv av 65 % polyester och 35 % bomull., tvättbar i 60 °C, EAZYFIT® linning, utan knäskyddsfickor

TIPS: finns även som Dam-arbetsbyxa, herr-arbetsbyxa, vinter arbetsbyxa med värmande fleecefutter och behaglig Stretch-Version

e.s.motion

väldigt många fickor, sportiga och bekväma, stort utbud på färger, blandväv av 65 % polyester och 35 % bomull., tvättbar i 60 °C, Flexbelt® linning, knäparti av CORDURA® med knäpolsterfickor

TIPS: finns även som sommar arbetsbyxa och vinter arbetsbyxa

e.s.motion 2020

sportig look i coola trend-färger, smart ventilation vid låret, väldigt många fickor, sportiga och bekväma, stort utbud på färger, blandväv av 65 % polyester och 35 % bomull., tvättbar i 60 °C, Flexbelt® linning, knäparti av CORDURA® med knäskyddsfickor

TIPS: finns även som dam arbetsbyxa, herr-arbetsbyxa, vattenavvisande regnbyxa och varm vinterbyxa

e.s.roughtough

extra stark CORDURA® bomullsblandning, komplett med rivtåliga förstärkta med 3-dubbla sömmar, öglertryckknappar, funktionell fickkonstruktion, blandväv av 75 % bomull och 25 % polyamid, tvättbar i 60 °C, Flexbelt®-linning, knäparti av CORDURA® med knäskyddsfickor, kompletterbar med speciella e.s.roughtough holsterfickor som praktiskt kan skjutas på bältet

e.s.dynashield

extremt robust och tålig, super elastisk av flexibel 4-vägs-stretch för komfortabelt arbetande, lätt, andningsaktiv och snabbtorkande, blandväv av 93 % polyamid och 7 % elastan, tävttbar i 40 °C, Flexbelt®-linning, knäparti av bXeric® med knäskyddsficka


e.s.trail

Det här är funktionella arbetskläder i race-design. Sportigt, lätt - mycket funktionellt eller med full worker-utility. När det gäller byxor fokuserar e.s.trail framför allt på en sak: Full rörlighet! Ultralätta jackor, västar och bekväma funktionsöverdelar gör denna worker-klädsel komplett.


e.s.iconic

Robusta plagg för krävande jobb: Hos e.s.iconic kombineras traditioner och trender. Robusta worker-byxor med ledig passform, mycket rutigt och flanell i överdelarna och helt enkelt en härligt autentisk look med karaktär.


e.s.concrete

Diskret look möter högsta funktionalitet. Artiklarna i e.s. concrete är mycket lättskötta och slitstarka. I verktygsfickorna förenas minimalism med maximalt förvaringsutrymme.


e.s.motion ten

motion next generation: Byxor med praktiska funktioner, överdelar med tuffa tryck, slitstarka och trendiga worker-jackor och intelligent utrustning: Den perfekta kollektionen för dig som gillar den robusta och lediga stilen.


e.s.industry

En medvetet reducerad design som är perfekt för profilering och som lämpar sig för industritvätt i upp till 75 grader. Dolda stängningar och knappar skyddar arbetsstycken och produkter mot repor. Perfekt för industrin.


e.s.denim workwear

MATERIALET för arbetsvärlden i de mest skiftande facetter: Bland Strauss' kraftiga arbetskläder hittar vi e.s.denim-seriens jeans; de är mycket robusta, med full fick-utrustning, de är mycket stretchiga och idealiska för ett ledigt CI-utförande i teamfärger.


e.s.vintage

Naturliga material och komfortkänsla gör den här kollektionen till en riktig vardagshjälte. I utbudet av modellvarianter finns hittar alla sin tuffa look med en touch av vintage.

Dessutom finns det specialbyxor som är inriktade på vissa yrken, t.ex. snittsskyddsbyxor med snittskyddsisättningar, svetsarbyxor av speceill materialblandning mot hetta och flammor, matlagningsbyxor, vårdkläder eller varselbyxor i sprakande varselfärger.

Steg 5 - Hur tvättar jag mina arbetsbyxor?


I många yrken utsätts arbetsbyxor för vätskor som olja och andra försmutsningar. Innan du tvättar dina arbetsbyxor, är det viktigt att du tömmer fickorna. Glömda spik eller verktyg kan ha sönder dina arbetskläder och din tvättmaskin. Anslutande stäng alla blixtlås, så att de andra plaggen inte skadas.

Sortera dina arbetskläder enligt färg och se på vårdetiketten, i vilken maximal temperatur byxorna får tvättas.

Komplettera din arbetsklädsel-outfit


engelbert strauss erbjuder inte bara förstklassiga arbetsbyxor, utan även moderna, sportiga arbetskläder, som vid sidan om det gemensamma teamuppträdandet bjuder på ett stort måt individualitet för den enskilda medarbetaren. Liksom i modulsystem är de enskilda plaggen i workwear-kollektionen färgligt anpassade till varandra. Sä väntar bredvid Arbetsjackor, arbetsbyxor & Shirts ett flertal av Accessoarer redo att kombineras. T.o.m. Arbetsskor och skyddsskor 3 passar till designen och till färgkombinationerna av ditt nuvarande företags-outfit. Så får du den kompletta utrustningen för dina behov, snabbt och tillförlitligt från ett ställe, med en beställning.

Mer
Mindre