Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en
Storlek
Färg
e.s. Kollektioner
Materialegenskaper
25 Artiklar
Ytterligare filter
Popularitet
25 Artiklar

FLEECEJACKOR


Fleecejacken für Herren von engelbert strauss

FLEECEJACKOR


En kulen höstdag på verkstaden, en sval sommarmorgon på byggställningen – fleecejackor är en pålitlig följeslagare för inom- och utomhusbruk, året runt. Fleece håller värmen, och är extremt lätt och bekvämt. Även vid kroppsansträngning garanterar det andningsaktiva materialet en behaglig temperaturbalans och håller användaren torr från insidan. Det finns ett stort urval av fleecejackor i engelbert strauss onlinebutik. Hitta rätt produkter för dina behov och ta reda på mer om materialet, dess egenskaper, möjliga kombinationer och hur det sköts på bästa sätt.

Vad är fleece egentligen?


Fleece är tillverkat av 100% polyester och optimalt som skydd mot kyla. Det tillverkas huvudsakligen med en uppruggad yta - för en behagligt mjuk känsla. De fina syntetfibrerna fångar upp mycket luft, lagrar kroppsvärmen mycket bra och har en klimatreglerande funktion. Plaggen är mycket lätta. Fleece är slitstarkt, lättskött och snabbtorkande: även efter regnskurar på bygget är jackan klar att användas igen nästa morgon. Denna mångsidighet gör den till den perfekta lösningen för alla utomhusjobb!

Vilken jacka passar mig?


Fleece är inte bara fleece. I princip gäller att ju tjockare fleece, desto varmare. Det finns emellertid många fler skillnader än bara tjockleken på materialet. Spektrumet sträcker sig från mikrofleece till förstklassig fiberpäls, från funktionellt till premium-fleece, och varje variant uppfyller olika kriterier.

Lätt, lättare, mikrofleece

I princip kännetecknas alla fleecejackor från engelbert strauss av sin låga vikt. Textilier med dryplexx® micro räknas emellertid till specialplaggen, t.ex. mikrofleecejackan dryplexx® micro. Trots sin låga vikt värmer den modernt skurna jackan på ett tillförlitligt sätt, tack vare luftkuddarna som bildas. Det klimatreglerande materialet är också vindavvisande och skyddar mot nedkylning och drag.

Fräscht tack vare temperaturutjämning

Tunga prylar skall bäras och fraktas, upp och ned - många vardagssysslor är lika krävande som idrott. Vid hård kroppsansträngning behöver man en jacka med effektiv temperaturkompensation så att kroppen alltid hålls torr och fräsch. Med sin speciella ytstruktur och de öppna porfibrerna ger engelbert strauss-produkterna i FIBERtwin® ISOLATION-serien en utmärkt andningsaktivitet plus värmeisolering samtidigt. Vi kan här nämna fleecejackan e.s.motion 2020, som släpper in frisk luft från utsidan och som samtidigt bibehåller kroppsvärmen invändigt. Den snabbtorkande jackan övertygar också med många praktiska detaljer: anteckningsböcker, scheman, nycklar etc. får plats i bröstfickan, sid- och innerfickorna. För dig som också vill skydda huvudet mot kylan, rekommenderas huvfleecejackan e.s.motion 2020 – med reglerbar huva.

Helt stickad

Fleecejackor från engelbert strauss är varma och andningsaktiva. Om du letar efter dessa egenskaper, men föredrar ett sportigare utseende, kommer du att gilla t.ex. den stickade huvhybridjackan e.s.motion ten. Med sin kombination av stickade och kviltade zoner är plagget mycket mer än en klassisk tröja, och erbjuder största möjliga flexibilitet. De mycket elastiska, genomgående stickade ärmarna och sidorna erbjuder obegränsad rörlighet, samtidigt som den vadderade bålen ger värme och andningsaktivitet. Stickade resårer i ärmarna och sömmen samt och en kviltad huva kompletterar denna perfekta blandning av komfort, design och funktion.

Utomhus i blåst och kyla?

Genom att kombinera din herr-fleecejacka med ett extra väderskyddsskikt från engelbert strauss är du väl förberedd även mot hårda vindar. Men det finns också jackmodeller som ger ett tillförlitligt skydd mot vind utan extra lager. En kraftfull och pålitlig partner är t.ex. funktionsfleecejackan dryplexx® wind. Det kraftiga materialet är vindtätt men ändå andningsaktivt – nu behöver man inte frysa längre. Den öppna porstrukturen ger en konstant och bekväm temperaturbalans. Tack vare Teflon®-beläggningen rinner smuts och vatten av, och praktiska fickor, ett blixtlås fram med en invändig väderskyddslist och snörning nere i fållen avrundar det hela.

Varmt men ändå flexibelt - är det möjligt?

Den som arbetar i låga temperaturer måste klä sig varmt. Samtidigt får en jacka inte begränsa rörelsefriheten. Fleecejackorna från engelbert strauss klarar denna balansakt utan problem. Exempelvis thermaflor e.s.dynashieldjackan med 4-vägsstretch är extremt elastisk i alla riktningar. Beläggningen med FIBERtwin® thermaflor gör utsidan vattenavvisande, och en tät fiberpälskärna värmer skönt, även vid låga temperaturer. Beläggningen bXeric® double weave tål de tuffaste förhållanden.

Alla fleecejackor i engelbert strauss onlinebutik finns i många olika färger och storlekar. Förutom modeller för herr hittar du också fleecejackor för dam samt fleecejackor för barn.

Hur sköter jag min fleecejacka rätt?


I princip kan fleecejackor enkelt tvättas i maskin. Men det finns några saker att tänka på för att undvika noppor och filtning: kontrollera skötseletiketten i jackan. Här finns viktig information och tvättråd. Töm alla fickor före tvätt, stäng blixtlås och vänd jackan ut och in. Använd inte mjukgörare; de kan täppa till fibrerna och försämra jackans andningsaktivitet. Välj om möjligt ett program utan hög centrifugeringscykel. Efter tvätt skall jackan släthängas och få lufttorka – så håller du den fräsch under lång tid framöver.

Hur kombinerar jag min fleecejacka?


Tack vare bra isolerings- och temperaturbalansegenskaper utgör fleece och cardigans det perfekta värmeskiktet för funktionella arbetskläder. Den genomträngande vinden bromsas upp, och nedkylning av kroppen och musklerna förhindras. Kroppsvärmen lagras, och värmeskiktet leder fukten ut till nästa lager. Men vad passar bra som väderskyddsskikt och vilka basplagg kombineras bäst med en fleecejacka?

Rätt plagg att bära under

T-shirt, pikétröja eller långärmat funktionella kläder passar bäst som baslager. De ligger direkt mot huden, absorberar fukt och transporterar bort den effektivt från kroppen. Även vid kroppsansträngning hålls kroppen torr. Med fleecejackan utgör basplaggen ett oslagbart team!

Förberedd för alla väder

Fleecejackan behöver ett väderskyddsskikt. Det absorberar fukten från skikten underifrån och transporterar den till ytan, där den kan avdunsta. Softshellväst eller regnjacka: hos engelbert strauss finns det många bra kombinationsalternativ på nätet för din nya favoritjacka. Mix & Match-funktionen på respektive produktsida hjälper dig att snabbt hitta rätt. Och fleecejackan blir ett allroundplagg, året runt.

Meer
Mindre