Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en
Filter
Popularitet
Senaste först
Pris fallande
Pris stigande
no filters found
Tyvärr är denna tjänst för närvarande inte tillgänglig. Vänligen försök igen senare.
Färg
Utförande
Personanpassning
5 Artiklar
Filter5Filter (5)
Popularitet
Färg
Utförande
Personanpassning
5 Artiklar
Filter5Filter (5)
Popularitet
Lejonhuvudkedja
Lejonhuvudkedja
från 98,75 kr
(inkl. moms) från 3 Styck
1variant
e.s. Hammerfäste
e.s. Hammerfäste
från 148,75 kr
(inkl. moms) från 3 Styck
1färg
Hammarhank
Hammarhank
från 30,00 kr
(inkl. moms) från 3 Styck
1variant
Hammarkedja
Hammarkedja
från 45,00 kr
(inkl. moms) från 3 Styck
1variant
Hammarfäste med bygel
Hammarfäste med bygel
från 42,50 kr
(inkl. moms) från 3 Styck
1variant
Du har redan sett {0} av {1} artiklar.
Strauss Hammare

Hammare


Hammare

Vad är det som finns i alla verktygslådor? Självklart: en hammare. Och det sedan tusentals år, för hammaren i dess ursprungliga form som slagverktygn är ett av de äldsta verktygen i världen. Mycket har hänt under tiden; versionerna har förfinats både tekniskt och utseendemässigt. Idag finns det olika typer av hammare. Onlinebutiken Strauss erbjuder ett stort urval av högkvalitativa hammare för olika arbetsområden och branscher. Ta reda på allt du behöver veta om valet av rätt slagverktyg, lämplig användning och förvaring samt lämpliga tillbehör.

Vilken hammare passar till mina krav?


Hammaren har en omisskännlig form och dess funktion är tydlig: den används för att bearbeta olika ytor genom slag, men också för delning eller förstöring av material. För perfekta arbetsresultat måste hammaren uppfylla specifika krav. En murare torde knappast vara betjänt av en smideshammare och vice versa; en smed nöjer sig knappast med en murarmästares verktyg. Så utgå från dina personliga behov i valet av hammare.

Låssmedshammare – den universella allroundern

Låssmedshammaren är den vanligaste varianten och lämpar sig perfekt för universaluppgifter som t.ex. spik eller låssmedarbete. Dess form anges i DIN-standard 1041 och har förblivit oförändrad i nästan 100 år: hammarhuvudet har ett fyrkantigt spår och fenan avsmalnar i kilform. Så har t.ex. e.s. låssmedshammare classic ett noggrant smitt huvud av kvalitetsstål och ett högkvalitativt hickoryhandtag. Hickory är ett mycket hårt och tåligt träslag som ger en robust och hållbar produkt. Med ett urval på sex olika storlekar hittar varje användare rätt.

De som föredrar ett gummerat handtag hittar t.ex. i e.s. låssmedshammare ultimate en pålitlig partner. Handtaget består av en nästan oförstör kärna av grafit/glasfiber och ligger säkert och bekvämt i handen tack vare det ergonomiskt formade stödlagret av polypropen och halkfri mjuk greppzon. Och inga otäcka överraskningar - det extremt robusta handtaget är oupplösligt kopplat till hammarhuvudet av kvalitetsstål!

Låssmedshammare

För trä-specialister – timmermanshamaren

Oavsett om du är timmerman, takläggare, möbelsnickare eller snickare – du behöver ett pålitligt verktyg för alla träjobb. Så har t.ex. e.s. timmermanshammare classic ett coolt, svartlackerat hammarhuvud med en grov ban som förhindrar att hammaren glider undan. Med hjälp av den exakt utformade klon och spetsen kan en spik fästas för att slås i eller lätt dras ut ur träet. Särskild detalj: den magnetiska spikhållaren, som gör arbetet mycket enklare. Det svarta plasthandtaget ger ett säkert grepp och en robust stålring säkerställer förbättrat skaftskydd.

För alla som vill ha extra allt: e.s. mästarhammaren "Läder" är mer än en klassisk timmermanshammare, det är den perfekta förlängningen av armen! Den är mästerligt smidd av ett metallstycke och uppfyller de högsta kraven - för maximal slagkraft med optimal kraftöverföring. Helstålshammaren har en ruggad ban med en magnetisk spikhållare och kännetecknas av sin extrema hållbarhet. Det flerskiktiga specialhandtaget i läder ser inte bara bra ut, utan det ger också en unik känsla. För alla som trivs på jobbet…

timmermanshamaren

Heavy Metal: Slägghammare

Slägghammaren är särskilt lämplig för mejsling, rivning och metallarbete. Trähammarens tunga vikt frigör krafter som överförs till arbetsstycket, t.ex. en mejsel, genom två plana, fyrkantiga slagytor. Med e.s. slägghammare classic hanterar du tunga jobb med stor kraft. Huvudet är tillverkat av kvalitetsstål och är tillförlitligt anslutet till det högkvalitativa hickoryskaftet. Mer kraft för ditt projekt!

Slägghammare

Skon- och gummihammare: För känsliga material

Vid bearbetning av känsliga arbetsstycken bör man vara extra noggrann i valet av verktyg, såsomt.ex. Halder Simplex skonhammare med robust gjutjärnshölje och träskaft. Med två olika slaginsatser erbjuder den full flexibilitet: Medan en slagyta är gjord av en medelhård, svart gummiblandning, är den andra gjord av vit, medelhård superplast. Gatsten kan bearbetas försiktigt eller t.ex. byggnadsställningar monteras ihop på ett smidigt sätt. Båda huvudändarna kan enkelt bytas ut - så beställ reservinsatser samtidigt!

gummihammare

När det verkligen gäller: Släggan

Med sina 5 kilo är släggan ett riktigt kraftpaket, perfekt lämpat för rivningsarbete eller pålning. Hammarhuvudet har en rent smidd ban med en platt, fyrkantig och en kilformad, avsmalnande slagyta. För säkerhetens skull: huvudet är helt integrerat i det obrytbara 3-komponentshandtaget med glasfiberkärna och mjuk greppzon – för bästa slagkraft!

Med murarhammaren är ingen sten den andra lik

För dem som arbetar med sten varje dag är robusthet inget ”nice-to-have”. Med ett robust stålrörsskaft inkapslat i ett plasthandtag, är e.s. murarhammaren GS en pålitlig partner. Den elastiska stålringen säkerställer en säker anslutning till huvudet. Genom Berlin-formen har denna hammare ett spikdrag i sidan och en plattslipad slagyta för exakt brytning och anpassning av sten.

e.s. murarhammaren GS

Förutom dessa varianter finns även en smideshammare och svetshammare i Strauss onlinebutik. Alla hammare är gjorda av högkvalitativa material och i bästa hantverk. Med ett lämpligt förhållande mellan huvudvikt och skaft är de perfekt balanserade, ligger bekvämt i handen och möjliggör därmed bekvämt arbete hela dagen.

svetshammare

Några tips för att vara på den säkra sidan!


Före och under arbetet bör du följa några grundläggande säkerhetsanvisningar för att undvika skador och få största möjliga utbyte av ditt kvalitetsverktyg så länge som möjligt:

  • Kontrollera först vilken typ och storlek på hammaren som är rätt för din planerade användning. Det är viktigt att du följer instruktionerna för ditt handverktyg – det är inte alla hammare som får komma i kontakt med t.ex. heta material eller användas i potentiellt explosiva områden.
  • Kontrollera hammaren före och under varje användning, för att säkerställa att den är intakt och att huvudet och skaftet har en fast förbindning. Använd inte skadade eller slitna slagverktyg!
  • Skydda dig alltid med lämpliga skyddskläder när du arbetar, och använd skyddsglasögon och handskar.
  • Använd hammaren endast till det som den är avsedd för, och använd endast dess arbetsyta. Försök att undvika studsande slag.
  • Välj en lämplig plats att lagra hammaren efter användning. I synnerhet ska hammare med träskaft inte förvaras för varmt och torrt eller för fuktigt för att inte skada skaftet.

Passande tillbehör för min hammare


Framför allt bör den nya hammaren vara tillförlitlig och funktionell. För att man skall kunna ha händerna fria under arbetet rekommenderar vi Strauss arbetsbyxor med integrerad hammarhank, t.ex. holstermidjebyxan e.s.vintage av robust canvas. Om du föredrar en annan byxa kan du komplettera den med en separat verktygsficka eller ett verktygsbälte med en hammarhank. Robust läder eller slitstark polyester, det är helt upp till dig. Den sparsmakade kan använda en enkel hammarhållare med en bygel eller en separat hammarhank av läder, som båda fästs vid bältet.

Strauss arbetsbyxor med integrerad hammarhank, t.ex. holstermidjebyxan e.s.vintage av robust canvas

Hammaren förtjänar en torr och skyddad förvaringsplats. Varför inte en verktygslåda? I onlinebutiken Strauss hittar du många olika alternativ - från retroversionen gjord av nötläder, till den klassiska metallverktygslådan och den mobila versionen i ett robust hårdskalfodral med smidiga hjul. Kanontips: e.s. Boxx erbjuder ett flexibelt lagringsalternativ och imponerar med sina många insatser och påbyggnadsalternativ.

Strauss Verktygslådor
Visa alla
mindre

Engelbert Strauss AB

Tel
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Språkval

sv en
Summan av alla priser plus fraktavgifter vid beställning under 1 250,00 kr i varuvärde.
Summan av alla priser exklusive moms plus fraktavgifter vid beställning under 1 000,00 kr i varuvärde.