Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en
Storlek
Färg
e.s. Kollektioner
Materialegenskaper
111 Artiklar
Ytterligare filter
Popularitet
111 Artiklar
jackor

Den perfekta arbetsjackan
i bara 3 steg


Du hittar snabbt rätt jacka med sökfunktionen

engelbert strauss Arbetsjackor

Arbetsjackor


Ösregn, isig kyla, lätt bris: Bra för den som är utrustad med rätt arbetsjacka i vind och väder. Men så mångsidigt som vädret är också valet: Parka, midjejacka, softshelljacka, pilotjacka - den som söker en lämplig arbetsjacka, kommer att bli överraskad av utbudet. Vägen till den perfekta jackan för arbetet behöver lite system. Men med några steg når du garanterat ditt mål!

Steg 1: certifiering – ja eller nej?


Om du behöver en arbetsjacka med eller utan certifiering beror på ditt yrke. I vissa yrken är nämligen certifierade arbetskläder obligatoriska. Certifieringen indikerar att vissa säkerhetskrav uppfylls. Dock är icke-certifierade jackor inte av mindre kvalitet: de uppfyller helt enkelt andra krav och används inom andra områden.

Certifierade arbetsjackor


Vid svetsarbete, inom kemisk industri eller inom vägbyggnad - på många yrkesområden utsätts människor för farliga yttre påverkningar. Här måste arbetsjackorna uppfylla vissa användares skyddskrav och därför också certifieras i enlighet med dessa. Om en arbetsjacka uppfyller de stränga reglerna för en specifik skyddsklass, kontrolleras oberoende - endast då får den sitt certifikat. Inom en standard finns olika skyddsklasser. Notera vilken av dessa är relevanta för ditt jobb om du behöver en certifierad arbetsjacka för ditt yrke. Du kommer att få information om detta från din arbetsgivare eller den ansvariga fackföreningen. Nedan följer en översikt över olika standarder för arbetskläder:

Varselskydd EN ISO 20471

Den som på jobbet uppehåller i områden som är nära trafik eller direkt intill trafik behöver jackor med denna certifiering - t.ex. inom vägbygge, men också inom jordbruk, logistik och viss verksamhet vid flygplatser och i hamnområden. Vilken klass som behövs beror bland annat på hastigheten på de passerande bilarna.

Mer om temat varselskydd

Regnskydd DIN EN 343

Arbetsjackor som uppfyller denna standard har testats för skydd mot våthet. Skyddsklassen beror på jackans vattentäthet och andningsförmåga.

Brännbarhetsskydd EN ISO 11612

Om du utsätts för värme och flammor behöver du en arbetsjacka med denna certifiering. Men akta dig: Standarden gäller inte svetsare och brandmän!

Svetsarskydd EN ISO 11611

Svetsskyddskläder skyddar bäraren från mindre kontakt med smält metall, flammor och UV-strålning

Om arbetsjacka e.s.vision multinorm

Antistatiskt skydd EN 1149-5

Elektrostatisk laddning kan orsaka gnistor och orsaka brand eller explosioner. Inom vissa arbetsområden är därför arbetsjackor föreskrivna som förhindrar risker genom antistatisk laddning. I detta sammanhang gäller det att kom ihåg att bära antistatiska säkerhetsskor för att effektivt minska risken för uppladdning.

Kemikalieskydd EN 13034

Arbetsjackor i dessa skyddsklasser ger begränsat skydd vid kontakt med mindre mängder flytande kemikalier Beakta också skyddet av andra kroppsdelar om du arbetar i ett motsvarande riskområde. I engelbert strauss webbshop hittar du t.ex. lämpliga skyddsglasögon och arbetshandskar.

Alla produkter för arbetsskydd

Mot elektiska ljusbågar EN 61482

Vid arbete inom det potentiella riskområdet av ljusbågar är det nödvändigt att skydda sig mot värme- och brännskador. Arbetsjackor som är certifierade enligt denna standard uppfyller detta skydd. Komplettera din outfit med passande arbetshandskar och en hjälm för att på bästa sätt vara beredd på ditt jobb.

Om arbetsjacka e.s.vision multinorm

Icke-certifierade arbetsjackor


På de flesta områden är certifierade arbetskläder inte nödvändiga - här ställs andra krav på köld- och väderskydd. Jackornas skydd- och funktionssätt är olika beroende på behov: Du behöver t.ex. en jacka som håller dig varm? Då är modeller med isolerande ISOFILL® och FIBERtwin® textilier som vinter softshelljackan e.s.motion 2020 speciellt lämpade. Om du behöver extra rörelsefrihet rekommenderas en arbetsjacka med 4-vägs stretchfunktioner som jackan thermaflor e.s.dynashield erbjuder. Och om "bara robust" inte räcker, rekommenderas engelbert strauss jackor som den funktionella västjackan e.s.dynashield med bxeric® double weave-textil: intensiva tester visar att det här materialet håller tre gånger längre än bomull!

engelbert strauss arbetsjackor Bxeric Double Weave

Arbetsjackor från engelbert strauss är dessutom utrustade med många funktioner och detaljer som gör ditt arbetsliv enklare och förbättrar ditt personliga skydd - till exempel: KEVLAR® förstärkta jackfickan yrkesjackan e.s. prestige som inget instoppat verktyg skadar så lätt. I slutändan bestämmer dina personliga behov över den perfekta modellen: Spelar ingen roll om värmande, andningsaktiv, vattenavvisande - engelbert strauss webbshop har jacktyper för alla användningar!

engelbert strauss Arbetsjackor

Steg 2: Var har du användning för jackan?


Inomhus, utomhus – eller både och?


Användning är ett bra nyckelord - först och främst bör du välja dina arbetskläder efter det behovet. Detta gäller även rätt arbetsjacka. Arbetar du huvudsakligen inomhus eller utomhus? För områden som skogsbruk, galakonstruktion, vägarbete - dvs alla yrken som nästan uteslutande äger rum utomhus - behöver motsvarande väderbeständiga arbetsjackor. När du arbetar i trafik eller skogsarbete är det också viktigt att du är synlig. Till detta ändamål tillverkas varseljackor .

Om du rör på dig mycket när du arbetar och uppehåller dig främst i byggnader (t.ex. i gastronomiska eller medicinska yrken) behöver du en lätt jacka med bra klimatkomfort, som framförallt stöder rörelsefrihet - som engelbert strauss yrkesjackor eller softshelljackor. Även västar lämpar sig bra för arbeten inomhus: De har gott om rörelsefrihet samtidigt som de håller dig varma. Med frekventa byten mellan både inomhus och utomhus samt obeständiga väderförhållanden kan en 3 i 1 funktionsjacka vara lösningen: Kombinationsmiraklet kombinerar vattenavvisande ytterjacka med värmande fleeceinnerjacka - helt beroende på behov kan skiktena också bäras separat. Jackan erbjuder till exempel bästa möjliga komfort som en målarjacka.

engelbert strauss Arbejdsjackor

Från vatten, vind till värme


"Det finns inget dåligt väder - bara fel kläder," säger ett ordspråk - och det är rätt! Att välja rätt arbetsjacka beror huvudsakligen på väderförhållandena under vilka den används. Vilka förhållanden utsätts du för på jobbet?

Våthet

Hällande regn, fuktig dimma - den som är utsatt för väta på jobbet, vill framför allt en sak: att inget läcker! Regnkläder från engelbert strauss är garanterat vattenavvisande - och trots det ogenomträngliga skyddsskiktet andsningsaktiva. Detta bekräftas av omfattande tester, vilket är anledningen till att jackorna är certifierade med motsvarande standarder DIN EN 343:2003 + A1:2007 + AC:2009 kat. 3/3. Många av engelbert strauss regnjackor är också gjorda med det speciella dryplexx® extreme funktionstyget: lätt värmande fleecefoder på köldkänsliga kroppsdelar, extra vindavvisande och andningsaktivitet - mer skydd går bara inte!

Till de vattenavvisande arbetskläderna

Vind

Vind kan virvla upp en hel del - särskilt på byggarbetsplatsen. Och när det tränger igenom kläderna är det obehagligt och berövar kroppen permanent på värdefull energi. Om du behöver skydda dig mot vinden på jobbet är vindavvisande arbetskläder från engelbert strauss det perfekta valet: softshelljackor och fleecejackor skyddar dig perfekt. Den som tror att så mycket skydd måste väga mycket har fel: På grund av dryplexx®-mikroutrustning är jackorna extremt lätta, varma och förhindrar att vinden går igenom.

Kyla

Att arbeta i minus temperaturer är tillräckligt hårt. Att vara varmt inpackad med rätt vinterjacka är då en helt annan sak. engelbert strauss Winter arbetsjackor värmer, skyddar mot vädret och transporterar värmen inifrån ut - för optimal klimatkomfort. Förstklassiga funktionsmaterial som ISOFILL® och FIBERtwin garanterar maximal värmeisolering, andningsaktivitet och att jackan fortfarande är lätt och bekväm att bära, trots dess egenskaper.

Behöver du skydd mot speciellt hård kyla och extrema förhållanden? Då skyddar du dig bäst med den beprövade flerskiktiga "lökprincipen"!

Till vinterjackorna

Till vinterarbetskläderna

Växlande väder

Ibland vet vädret inte riktigt vad det vill. Bra arbetskläder reagerar flexibelt på dessa obeständigheter. Som till exempel engelbert strauss 3 i 1 funktionsjackor: Ytterjackan bärs när det är vått, innerjackan när det är molnigt. Om det blir kallt väder kan båda lagren kombineras.

Inomhus

Även i inomhusjobb kan förhållandena vara mycket olika. Vissa människor växlar ofta mellan inne och ute, vissa är mer aktiva medan andra mestadels sitter och även rumstemperaturen kan vara annorlunda. Bra inomhus arbetsjackor har därför dessa egenskaper: optimal värmeväxling, perfekt klimatkontroll, maximal rörelsefrihet. engelbert strauss webbshop erbjuder många modeller med dessa funktioner - från jackan via västen till tröjan. termostretch® och clima-pro®-funktion ger textilier med fri rörlighet och klimatkomfort.

Lökprincipen

Ett beprövat skydd i mycket kallt och växlande väder är lökprincipen: flera tunna lager kläder håller kroppen ständigt i "drifttemperatur". Medan det klimatreglerade basskiktet (t.ex. den funktionslångväven termo stretch-x-varm) avlägsnar fukt till de överlagda skikten, håller det mellersta värmelagret kroppen varm och isolerad. Förstklassiga fleeceprodukter som Microfleece Troyer dryplexx® mikro är särskilt lämpliga för detta. Fleecejackor är nämligen elastiska och tillgängliga i olika värmenivåer. Det yttre skiktet säkerställer klimatkomfort och optimalt väderskydd: Vinterjackor som funktionsjackan e.s.motion denim, dubbla jackor eller 3-i-1 funktionsjackor skyddar användare mot ösregn, isig kyla och dimma. engelbert strauss bygger på det beprövade dryplexx® funktionstyget, som gör jackorna speciellt andningsaktivt och klimatkomfortabelt.

Mer om lökprincipen

Steg 3: Den rätta jack-typen


Trots att det inte behövs väderskydd i verkstaden, i inomhusbygge eller på lagret, måste köldskydd och skydd mot dragluft ändå säkerställas. Därför rekommenderar vi att välja rätt jacktyp. engelbert strauss erbjuder en mängd olika jackvarianter. Dessa skiljer sig huvudsakligen från materialet och snittet. Här är en modellöversikt:

Fleecejacka

Fleece har blivit en väsentlig del av ytterkläder. Fleece är mjuk och bekväm och har en huvuduppgift: att värma! Eftersom fleecejackor knappast begränsar rörelsefriheten används de ofta i rörelsefyllda jobb. På grund av deras goda värmeegenskaper används de också som underjacka eller i inomhusområden med dragluft. Som lättskött allrounder hör fleecejackan ofta till grundutrustningen. Inte konstigt: fleecejackor är lätta att stoppa undan och blir nästan aldrig rynkiga. Perfekta att ta med i bilen, transportern & Co.

Till fleecejackorna

engelbert strauss Fleecejacka

Softshelljacka

Varm, lätt, flexibel - dessa termer beskriver softshells optimalt. Softshells är allrounders utomhus. De är vindtäta, andningsaktiva och vattenavvisande. Beroende på utrustningen erbjuder de också utmärkt skydd mot kyla. Vid sidan om de speciellt lätta Softlight- och softshell-jackorna erbjuder engelbert strauss även varmt vadderade vintersoftshelljackor. Även varselskydd-softshelljackor är i sortimentet. Softshelljackor blir alltmer populära för arbetet på grund av sin släta, lätthanterliga yta och utmärkta egenskaper.

Till softshelljackorna

engelbert strauss Softshelljacka

3 i 1 Jacka

En prestation från outdoor-området!! Outdoor-jackor är utformade för hög andningsaktivitet i alla väder och hög fysisk aktivitet. Två kompletta jackor kombinerade för att skapa ett multifunktionellt klädsystem. Om den vattentäta ytterjackan inte längre behövs på grund av bättre väder kan den värmande fleeceinnerjackan också användas separat. Perfekta förutsättningar för användning som arbetsjacka! För att möta kraven inom arbetslivet är engelbert strauss 3-i-1 jackor utrustade med slitstarkt material och finns i de typiska branschfärgerna. Bästsäljare som vår 3 in 1 funktionsjacka e.s.motion 2020 för damer och herrar testas också enligt DIN EN 343:2003 + A1:2007 + AC:2009 kat. 3/3. Denna speciella standard för arbetskläder ger information om kvaliteten på vattentätheten och andningsaktiviteten under mekanisk belastning.

Till 3 i 1 jackor

engelbert strauss 3 i 1 Jacka

Regnjacka

Termen regnjacka gäller de mest olika modellerna av våra arbetsjackor.. Typiska regnjackor har - som namnet antyder - en tydlig funktion: skydd mot regn. För detta räcker även en klassisk polyesterregnjacka. Men våra arbetsjackor mot regn ska inte bara hålla torra utifrån, men även inifrån. Certifierad enligt den europeiska standarden DIN EN 343:2003+ A1:2007 + AC:2009 testas engelbert strauss regnjackor för vattentäthet och andningsaktivitet vid vanliga arbetsplatsbelastningar. Samtidigt får behagligheten och klimatkomforten inte försummas även under fysisk aktivitet: tack vare det andningsaktiva dryplexx®-funktionstyget, orsakar regnjackan från engelbert strauss inga extrema svettningar även under mycket rörelse. Så du är skyddad mot fukt inifrån och utifrån!

Till regnjackorna

engelbert strauss Regnjacka

Vinterjacka

Skydd mot kyla – det är primärt vinterjackornas uppgift. I permafrost och i ständig kyla behöver kroppen snabbt stöd. Kraven på vinterarbetsjackor är enorma! De måste ge värmande skydd, avvärja vädret och leda värme som uppstår inuti utåt. Med olika innerfodermaterial skyddar vinterjackorna kroppen mot inträngande kyla. Dun är ett populärt fodringsmaterial som värmer bra, men som också är ganska fyllande. engelbert strauss satsar på ISOFILL® i olika värmenivåer som ett fodermaterial för värme utan fullhet. Både i engelbert strauss vintersoftshelljackor och i e.s. vinterblousons och vinterparkas används det elastiska innerfodret.

Till vinterjackorna

engelbert strauss Vinterjacka

Varseljacka

Arbetsjackor i varselfärger uppfyller en viktig uppgift: att öka bärarens synlighet. Avgörande är standarden DIN EN ISO 20471. Denna anger kraven på skyddskläder. Klassen av fluorescerande och retroreflekterande material resp. bekgrundsmaterialet betygsätts från 1-3 (3 är högsta betyg). Inom de certifierade jackorna har engelbert strauss en mängd olika material, snitt och design. Den vattenavvisande funktionsjackan e.s.prestige är dessutom certifierad enligt DIN EN 343:2003 för att garantera utmärkt väderskydd. Dessutom i programmet finns andningsaktiva jackor för herrar och damer i varselfärger. Mycket populära är fleecejackor i varselorange eller varselgul.

Till varseljackorna

engelbert strauss Varseljacka

Yrkesejacka

Midjejackan är en klassiker bland arbetskläderna. I många år har den kompletterat midjebyxan till en komplett outfit. Framför allt har midjejackan en funktion: plats! Bröstfickor, sidfickor och massor av fickor på ärmarna och inuti manteln säkerställer att verktyg, mobiltelefoner och smådelar har en säker plats. I de flesta fall är midjejackan tillverkad av samma material som bmidjeyxorna, huvudsakligen blandtyg av bomull och polyester. Klimat- eller väderskyddsfunktioner är inte midjejackans uppgift.

Till midjejackorna

engelbert strauss Yrkesejacka

Pilotjacka

Pilotjackor har aldrig gått ur mode på arbetet. Den coola aviatorjackan från 50-talet är det fodrade motstycket till midjejackan. I modevärlden upplever pilotjackan för närvarande en revue. Det smidiga blousonsnittet gör den här typen av jacka lätt att kombinera på många sätt och ser dessutom alltid sportig ut. Arbetsjackor i pilotstil är framför allt populära på grund av deras många fickor och robusthet. Pilotjackor från engelbert strauss finns i olika utföranden: som vinterjacka med varma vävpälsfoder och vävda pälskragar i en trendig denim-look med mjukt ISOFILL®-vinterfoder, med huva eller utan eller till och med som en varsel-pilotjacka som en del av den personliga skyddsutrustningen. Karaktäristiskt för dessa sportiga arbetsjackor är och är fortfarande bluson-ssnittet med en bred söm för perfekt passform. Damer och herrar hittar garanterat rätt pilotjacka i engelbert strauss webbshop: Med den coola vinterpilotjackan e.s. image kan du t.ex. välja mellan 10 färger och storlekarna 2XS till 6XL.

engelbert strauss Pilotjacka

Västar


Om du letar efter mer rörelsefrihet än de flesta arbetsjackorna trots all elasticitet kan erbjuda är en väst det rätta valet. Med nästan gränslöst armrum är arbetsvästen inte på något sätt sämre än dess långärmade syskon. Från den vattenavvisande, andningsaktiva och vindtäta softshellvästen till den elastiska termostretch-västen - i engelbert strauss webbshop hittar du högkvalitativa modeller för varje användning. Naturligtvis får inte säkerhetsvästen med högkvalitativa säkerhetsreflektorer saknas i sortimentet. Dessa finns förutom i klassiskt orange eller varselgult även tillgängliga i en slående flott färgkombination.

Till arbetsvästarna

engelbert strauss Arbetsvästar

Steg 4: Viktiga funktioner för daglig användning


Den perfekta arbetsjackan skyddar inte bara sin användare mot vind och väder - den är utöver det en praktisk följeslagare i ditt dagliga arbete. Utrustad med smidigt placerade fickor, är de viktigaste verktygen och redskapen alltid i närheten. Arbetsjackor från engelbert strauss erbjuder också en mängd andra funktioner och specialfunktioner som gör det dagliga arbetet enklare:

Fickor

Från bröstficka och iinnerficka via sidficka till mobiltelefonficka: varje arbetsjacka har sin egna individuella fickutrustning. Vilken av dessa som är den rätta beror helt och hållet på vad du vill stoppa undan: Större fickor som sid- och bröstfickor är perfekta för olika handverktyg som man alltid behöver ha till hands. Vissa modeller som västen e.s.image är till och med utrustade med ett extra pennfack. Självfallet får mobilfickan inte saknas idag och tillhör därför grundutrustningen för många arbets- och yrkesjackor.

Huvar

Huv - ja eller nej? Kanske är ditt svar på den här frågan: "En gång si en gång så!" Det är också möjligt, eftersom på många modeller av engelbert straussjackor kan huven lätt avlägsnas eller stoppas undan i nacken - t.ex. som på e.s. 3 i 1 funktionsjacka. Medan vinter- och regnjackor standardmässigt är utrustade med huva, klarar sig yrkesjackor utan dessa, eftersom de är konstruerade för mildare väder eller inomhusarbeten.

Reflektorer

Synlighet och säkerhet går ofta hand i hand. Till exempel måste de som arbetar inom vägbygge ses särskilt bra av passerande fordon. engelbert strauss utrustar därför många arbetsjackor och västar med högkvalitativa 3M Scotchlite-reflektorer. Materialet reflekterar ljuset särskilt bra, vilket bidrar till ökad passiv säkerhet.

Komfortfunktioner

Den perfekta arbetsjackan är anpassad till ditt yrke och de därtill hörande rörelserna. engelbert strauss jackor är därför utrustade med olika komfortfunktioner som stöder dig i ditt dagliga arbete. Om du till exempel gör en hel del aktiviteter medan du ligger eller befinner dig i ett stödläge, rekommenderas en arbetsjacka med förstärkt armbåge och underarm. Detta skonar kroppens stressade delar och gör arbetet märkbart lättare. Ytterligare klimatkomfort tillhandahålls av ryggventilation eller en klimatnätteknik i underarmsområdet. Det är trots allt viktigt att du mår bra på jobbet!

Stängningar

Kardborreband eller dragkedja, tryck- eller magnetknapp: Jackan och fickorna har olika stängningar beroende på deras funktion. T.ex. tryckknapparna i e.s.industry-jackan var avsiktligt dolda för att inte skrapa känsliga arbetsstycken - idealisk för industriellt hantverk. Jackans fickor i Stunt'n'Media-kollektionen är å andra sidan utrustade med högkvalitativa magnetknappar för enkel och säker stängning. När det gäller blixtlås satsar engelbert strauss på YKK, världens ledande tillverkare av blixtlås - och därmed funktionalitet, livslängd och lågt slitage.

Steg 5: Teamwear med individualitet: Så kompletterar du din outfit


Hantverk är teamwork. Och teamwork behöver teamwear! Samtidigt har vi alla en egen personlighet. engelbert strauss fokuserar på båda: med samlingar för moderna teamkläder och ett omfattande utbud av färger och storlekar - det finns något för varje stil. Förutom alla skyddsmekanismer och funktionaliteter ska den perfekta arbetsjackan också se bra ut och passa dig! engelbert strauss-serien omfattar starka jackor för herrar, damjackor med ett feminin snitt och passform, såsom barnjackor som utrustar även de minsta för varje äventyr.

Har du hittat din perfekta arbetsjacka? Slutför sedan din nya look med matchande arbetsbyxa och lämpliga säkerhetsskor - för det perfekta allroundskyddet och en cool helhetsbild. Med Mix & Match-översikten, som du hittar på alla engelbert strauss-produktsidor är detta väldigt enkelt: Den visar dig direkt passande visuella och funktionella tillägg till din favorit - så du intebehöver leta länge! Och för att göra dig och dina kollegor ännu mer synliga som team när ni är på kunduppdrag eller på byggarbetsplatsen, varför inte använda engelbert strauss logo service och förfina utrustningen med din företagslogga. Så fungerar Teamwear!

engelbert strauss logo service

Steg 6: Snabbt till rätt produkt


Via produktfiltret kan du snabbt hitta den perfekta arbetsjackan för dina behov i engelbert strauss webbshop. Via kryssrutor kan du välja många relevanta data, t.ex. storlek, material, kön, utrustning, färg etc. Displayen av passande artiklar kommer att reduceras i enlighet med dina specifikationer. Här kan du också filtrera efter kollektionslinjer, standarder och vårdegenskaper. När du vill välja rätt storlek kommer informationen i storleksdiagrammet att hjälpa dig. Färdig! Nu står ingenting i vägen för din perfekta outfit och vädret kan komma - oavsett vilket!

engelbert strauss Arbetsjackor Filter
Mer
Mindre