Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en

LexikonLäder


100% läder

Läder är ett naturmaterial med många fördelar, som vi använder i tillverkningen av våra skor. Det är vattenavvisande, mycket tåligt, skyddar foten mot skador t.ex. från stenkanter, bidrar till stabilitet hos skorna och till att ge foten det stöd den behöver. Lädret som används för skorna är i normalfallet spaltläder. Inte hela hudskiktet används, utan ett tunnare läder som utvinns genom spaltning av läderskiktet. De robustare läderskikten är de yttre skikten som ligger mot hårsidan. Fullnarvläder är ett läder som innehåller ytterskiktet, narvskiktet. Läder måste vårdas regelbundet för att bibehålla sina egenskaper.

Läder bindsula


Bindsula

Av absorberande kärnläder; hög fuktupptagning och –avgivning; god slitstyrka; hudvänligt ph-värde.

Läder täcksula


Täcksula

Fullnötläder med god fuktupptagning och -avgivning, tålig.

Lökprincipen


Ett funktionellt beklädnadssystem bör likna lagren på en lök. Flera tunna skikt på varandra värmer bättre än ett enstaka, tjockt plagg, eftersom små luftfickor bildas som fungerar som en extra värmereservoar. Klädskikten är fint avstämda med varandra och håller kroppen varm och torr i kall väderlek.

L-Protection®-sulan


L-Protection®-sulan är en textilbindsula med spiktramp, med keramiskt behandlade fibrer som ger en högre säkerhet, lägre vikt, bättre värme-/köldisolering, högre flexibilitet och mer komfort än en stål- och bindsula. L-Protection®-sulan är en stål- och bindsula i ett. Ett 100%-igt skydd av sulans yta åstadkoms.

Lycra®


Lycra® är en PA-inkapslad elastanfiber från DuPont™, som har en mycket hög elasticitet och väsentligt längre livslängd än gummi och som därför ofta används i tillverkning av muddar och fållar i fiberpälskläder.