Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en

LexikonSanfor®


Tyger av 100% bomull och bomullsmixer får kallas Sanfor, om den konfektionerade textilien med denna märkning inte krymper och inte ändrar sin passform.

Snittskyddsklass 1


Snittskyddsbyxor skyddar benen mot skador under arbetet med motorsåg. Byxorna, som är testade enligt EN 381-5, skyddsklass 1, typ A, skyddar vid en kedjehastighet på upp till 20 meter per sekund.

Schöller-dynatec®


Schöller-dynatec® är ett högtekniskt material, som ursprungligen utvecklades för motorcykelsporten. Motorcykelkläder måste vara slitstarka, slittåliga, skyddande och temperaturbeständiga. dynatec® är dessutom mycket tåligt, vatten-, smuts- och oljeavvisande, lättskött och extremt hållbart.

3M Scotchlite™


Material av 3M, vilket reflekterar ljus mycket bra och som bearbets av olika tillverkare av arbetsskyddskläder som applikation för en ökad passiv säkerhet.

SILVERFRESH


Tack vare den sofistikerade funktionsfibern från sportvärlden erhålls en optimal klimatreglering mot kroppen.

Softshells


Begrepp som mjuk, elastisk, rörelsevänlig, vindtät och enormt hög andningsaktivitet beskriver softshell optimalt. Med softshell uppnås ett mellanting mellan fleece- och väderskyddsjackor. Softshell är tydligt vindtätare (och därför också varmare) än fleece, inte 100% vattentät som t.ex. väderskyddsjackor, men därför (och det är avgörande) många gånger mer andningsaktivt! Softshell förenar det yttre och mellersta klädlagret i en produkt, är extremt lätt och klarar även den tuffaste belastning.

SRA, SRB, SRC


Minimikrav för certifiering av yrkes- och skyddsskor är det halkskydd de tillhandahåller enligt SRA, SRB eller SRC.

SRA: halkskydd på keramikkakel

SRB: halkskydd på stälplattor och glycerin

SRC (SRA + SRB): halkskydd på keramikkakel, stålplattor och glycerin

Stabilizer


Stabilizer-elementet i syntet ger ledstabilitet och vridstyvhet hos alla ATC-skor.

SympaTex®


Vindtätt, vattentätt, andningsaktivt.

SympaTex®-membranen ger ett 100%-igt vindskydd och därmed optimalt skydd mot värmeförlust. Materialet är extremt tänjbart, slittåligt och mycket lätt. Det mikroporösa membranet transporterar bort kroppsfukten i form av ånga, men klarar samtidigt ösregn (se membran).

SympaTex® waterproof


De slutna, hydrofila membranen ger ett 100%-igt skydd mot inträngande av vatten. Tack vare den porfria, homogena strukturen släpper de inte igenom blåsten, vilket förhindrar att fötterna blir kalla. Vattenånga transporteras ut på ett tillförlitligt sätt. Materialet är vattentätt, vindtätt, andningsaktivt och dessutom extremt elastiskt, slitstarkt och mycket lätt.

Synthetic


Huvudmaterial polyester