LexikonT400® Stretch


FULL FLEXIBILITET FÖR FULL KRAFT!

T400® är ett modernt elastomultiesterfiber med utmärkta återvinningsegenskaper. Enormt töjbar i alla riktningar och ger användaren maximal rörelsefrihet. Ett smidigt stretchtyg för komfort, rörlighet, sitter perfekt och har bra passform.

Tactel®


Tactel® är ett PA-material från DuPont™ på merylbas. Det är lätt, vindtätt och till stor del slit- och nötningsbeständigt. Eftersom Tactel® är mjukare erbjuder det betydligt mer komfort jämfört t.ex. med CORDURA®.

Taslan®


Taslan® betecknar alla material vilkas PA-fibrer förändras genom ånga. Det gör att fiberna byggs upp, får mer volym och blir mjukare, men bibehåller sina vind- och vattenavvisande samt andningsaktiva egenskaper.

Teflon®


Textilier utrustade med Teflon® från DuPont™ har en hög smutsavvisningsförmåga, utmärkta fläckskyddsegenskaper och en avrinningseffekt. Dessutom är de ytterst lättskötta, lukt- och färgneutrala. Materialets luftgenomsläpplighet påverkas knappast alls, känslan och strukturen förändras ej.

Thermolite®


Thermolite® från DuPont ger ett förstklassigt luftkonditioneringsmaterial. Det transporterar bort fukten från huden – kroppen förblir angenämt torr. Samtidigt ackumulerar Thermolite® kroppsvärmen i ihåliga fibrer så att en värmeförlust undviks.

Thinsulate®


En mycket bra fodring med utgångspunkt i naturens egen isolering, såsom fjädrar och päls. Hålfibrerna är 40 gånger finare än människohår och uppnår en högre luftinneslutning tack vare den rörliknande formen vid låg vikt.

Det övertygande resultatet:

  • optimal isolering
  • sensationellt låg materialtjocklek
  • andningsaktivitet
  • hög användarkomfort