Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en

LexikonVäderskydd kopplat med mekanisk belastningsförmåga


Med bästa material och högpresterande membranteknologi uppfyller engelbert strauss väderskyddskläder de högsta kraven enligt DIN EN 343:2003. Förutom produkternas funktionalitet (vattentäthet/andningsaktivitet) beaktas även de mekaniska egenskaperna i testerna (hållbarhet/stabilitet/livslängd/motståndskraft). Endast dessa kriterier i kombination garanterar användarna av arbetsskyddsklädsel maximal prestationsförmåga.

Velourläder


100% velourläder.

Velourläder är ett ruggat, slipat läder. Det har en närmast långfibrig yta och är även känt som mocka.

Vibram


Denna italienska profil är en av de mest kända slitsulorna bland europeiska trekkingskor. Den mycket slitstarka slitsulan med bra grepp kombineras med dämpnings- eller stabiliseringselement, beroende på skospecifikationen.

Vindtät väv


Tyget fungerar som ett vindskydd på stranden. Blåstens hastighet bromsas, men det kommer ändå in tillräckligt med luft för att det skall kännas behagligt.

Viskos


Viskos är den "naturligaste“ av alla kemifibrer. Den utvinns av regenererad cellulosa (utgångsmaterial bok- eller granträ, eller bomull som ej går att spinna) och bearbetas till lätta, mjukt svepande tyger. Cellulosan löses till spinnmassa och återgår till ren cellulosa igen utan kemiska förändringar efter att ha övergått i fast form. Beroende på glans, finhet och krusning kan viskosen ges ett "siden"-, "bomulls"- eller "ull"-utseende. Viskos suger upp bättre än bomull, men i vått tillstånd är det inte särskilt slitstarkt och hållbart.
Kläder av viskos kan oftast tvättas i skontvätt i 30°C. Endast lätt centrifugering, eller ingen alls. Våthängs. Observera alltid skötselrådet i klädesplagget.