Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en
Herrar | Dam | Barn
Storlek
Färg
Skyddsnivå
9 Artiklar
Ytterligare filter
Popularitet
9 Artiklar

ARBETSKÄNGOR / ARBETSSTÖVLAR
EN ISO 20347


• Halkskyddande (SRA/SRB/SRC)
• Plast- eller gummistövlar
• Vattentäthet

Andningsaktiva och perfekt dämpade

Arbetskängor / Arbetsstövlar

Arbetskängor / Arbetsstövlar

Skyddsklass

Arbetskängor - Ankelhögt skydd


Arbetskängor är de perfekta följeslagarna i yrkeslivets alla sektorer. De skyddar fötterna - mot väta, kyla, smuts - eller andra utmaningar i arbetslivet. Typiska representanter är gummistövlar som allroundskodon på många arbetsplatser. Men nu får den klassiska "gula" för byggsektorn maka på sig.

dryplexx vattentäta och breathable arbetsstövlar

Storlek, färg, material


- tre viktiga hörnstolpar på vägen mot rätt arbetsskor. I sitt program har engelbert strauss allt, i välbeprövad kvalitet, från storlek 36 till 52. Vi har även särskilda arbetskängor för dam. Vi kompromissar inte heller med utbudet av ovanmaterial och färger. Vårt praktiska skofilter visar dig snabbt och direkt till den perfekta modellen. Steg för steg definieras kraven på skorna. Man kan filtrera efter profil, särskilda egenskaper, funktion, vikt - och även efter lämplig standard. De olika skyddsnivåerna reglerar egenskaperna hos arbetsskor och arbetskängor.

Skyddsklasserna


Egenskaperna hos skor som har testats enligt denna standard varierar beroende på skyddsnivå. engelbert strauss arbetsskor finns i skyddsklasserna OB, O1, O2 och O4.

Grundkrav

Som OB + slutet hälområde, antistatiska egenskaper (A), energiupptagningsförmåga i hälområdet (E)

Som O1+ minst 60 minuter vattentäthet

Plast- eller gummistövlar för väta, vattentäthet, slutet hälområde, antistatiska egenskaper (A), energiupptagningsförmåga i hälområdet (E)

OB arbetskängor är perfekt lämpade för inomhusbruk. Här är halkskyddet avgörande. Beroende på arbetsmiljön kan ytterligare villkor uppfyllas även på den lägsta skyddsnivån.

Läder spelar en särskild roll i arbetskängor


Vätskydd


Vattentätheten spelar en avgörande roll när man är på jakt efter arbetskängor. Därför hittar vi ofta kängor i PVC, neopren och gummi överst på listan över arbetsskodon. Avgörande faktorer för valet av rätt arbetskänga är användningsområde, rådande förhållanden samt användarens egna krav.

Läder skyddar arbetskängor mot vatten
Vattentäta arbetskängor av läder

Arbetskängor enligt EN ISO 20347


EN ISO 20347:2012 är en standard speciellt för arbetskängor . Grundkraven i denna europeiska standard är halkskydd enligt SRA, SRB eller SRC. En tåskyddskappa är inte nödvändig. Arbetsskor och arbetskängor är det perfekta valet för alla arbetsområden där man behöver absolut halkskydd och dämpning, men inget skydd mot mekanisk belastning.

Arbetskängor kan användas på många sätt


Specialinsats: lantbruk

Väta, kyla, smuts, gödsel - stall, gård, åker: det är väl knappast något annat användningsområde som kräver så mycket flexibilitet av både människor och material. Det går inte att tänka sig lantbruksarbete utan arbetskängor. Skaftet måste vara högt, materialet okänsligt. Men här talar vi inte om den typiska gula gummistöveln. Kängor av neopren är på frammarsch. Neoprenstöveln Fides är ett paradexempel på flexibilitet i de mest skiftande förhållanden. Ovanmaterialet, i andningsaktivt, 5 mm tjockt neopren, klara temperaturer ned till -20 °C men är ändå 100 % vattentätt. Den robusta, halkskyddande sulan är till viss del resistent mot gödsel, gödnings- och rengöringsmedel. Men även om kraven på arbetskängor inte är lika omfattande, så är det vissa faktorer som absolut måste tas med i beräkningen inför ett inköp.

Gummistövlar för kylsektorer

Beroende på yrkesområde rekommenderas fodrade arbetskängor för vintersäsongen. Stövelstrumpor är en bra lösning för alla som vill ha mer värme i gummistövlarna. Vår rekommendation när det gäller stövelstrumpor: välj strumpor i en lämplig skostorlek, välj en storlek större till stövlarna!

Arbetskängor inom livsmedelsindustrin

OB specialarbetskängor(för herr och dam) är vita gummistövlar, speciellt framtagna för livsmedelsförädlande företag. Häl och vrist är förstärkta, sulan är smutsavvisande och till viss del beständig mot oljor, fetter, syror och luter. Det är främst personal inom livsmedelsindustrin, på mejerier och inom kött- och fiskförädling, som ofta använder vita gummistövlar. Stövlarna måste kännas bekväma att bära, även under långa arbetspass. De särskilda arbetskängorna har i dammodellen en bekväm kilklack. Hos herrmodellerna kan skafthöjden kortas av till 26 cm. Ett plus för mer komfort hos yrkesgummistövlar. Grundklassen OB för arbetsskor utökas i sortimentet hos engelbert strauss med arbetskängor i skyddsnivå O4 - i utförandet II gäller en särskild standard för skor helt i gummi eller helt i polymer.

Arbetsstövlar O4

Arbetsstövlar i en ny klass: skyddsnivån O4 II reglerar egenskaperna hos polymerskor utan tåskydd. Högt skaft, vattentätt ovanmaterial - i klass O4 finns endast yrkesgummistövlar / konstmaterialstövlar.

Specialarbetskängorna Fides i neopren är ett perfekt exempel på en yrkesgummistövel som är bekväm men ändå robust. Antistategenskaper och energiupptagningsförmåga i hälområdet är ett krav för alla O4-modeller.

Mer
Mindre

Engelbert Strauss AB

Tel
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Språkval

sv en
Summan av alla priser plus fraktavgifter vid beställning under 1 250,00 SEK i varuvärde.
Summan av alla priser exklusive moms plus fraktavgifter vid beställning under 1 000,00 SEK i varuvärde.