Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en
Herrar | Dam | Barn
Storlek
Färg
skyddsklasser
41 Artiklar
Ytterligare filter
Popularitet
41 Artiklar

SKYDDSKÄNGOR S3


kontrollerade enl. EN ISO 20345 och uppfyller följande kriterier:

• Tåskyddshätta i aluminium, plast eller stål
• Genomtrampssäker sula
• Antistatiska egenskaper (A)
• Profilerad slitsula
• dessutom möjlig: Bränslebeständighet hos sulan (FO)

• Halkskyddande
• Slutet hälområde
• Ergiupptagningsförmåga i hälområdet (E)
• Ingen vattengenomträngning max. 60 min.

Säkerhetsklasser som ingår i standarden:


S3
Med genomtrampssäker stålsula och vattentäthet

S3L
Som S3, dessutom med genomtrampssäker textilsula enligt standardkrav (testad med ⌀ 4,5 mm spik).

S3S
Som S3, med genomtrampssäker textilsula enligt högre krav (testad med ⌀ 3,0 mm spik).

idealiska för krävande jobb
både inom- och utomhus

Skyddsstövlar S3 Strauss

Skyddsstövlar S3

Skyddsklass

Skyddsstövlar S3 - Det bästa valet för byggarbetsplatser


Skyddsstövlar S3 erbjuder ett perfekt skyddspaket för all verksamhet utomhus. Skor i S3 är ett absolut förstahandsval till byggarbetsplatser.

Utrustad med S3 allroundskydd, tåskyddskappa, punkteringsresistent sål och bekvämt utfodring av den perfekta följeslagaren på kalla dagar.

Profilerad slitsula - Skyddsstövlar S3 - Strauss

Alla skyddsskor och -stövlar i kategori S3, testade enligt EN ISO 20345, uppfyller följande grundkrav:

  • halkskydd
  • tåskyddskappa i stål, aluminium eller plast
  • genomtrampssäker sula (P)
  • slutet hälområde
  • antistatiska egenskaper (A)
  • energiupptagningsförmåga i hälområdet (E)
  • minst 60 minuter vattentäthet
  • profilerad slitsula

Beroende på modell har S3-stövlarna olika egenskaper, som komplement till S3-skyddspaketet.

S3 skydd och högsta halkskydd


Våta golv, glatta ytor - risken att halka är särskilt stor vintertid. Skyddsskor S3 bör därför inte erbjuda endast mekaniskt skydd utan skall skydda även mot skador p.g.a. fall. Här efterfrågas en sula med bra grepp och självrengörande profil. Kombinationen av material och profil är avgörande om man vill uppnå bästa halkskydd hos slitsulan.

Vid provningen av halksäkerheten enligt EN ISO 20344-20347 spänns skon in i olika positioner i en mätapparat och leds sedan på olika testunderlag. Det värde som då beräknas kallas friktionskoefficienten. Testad på keramiska plattor med rengöringsmedel. Dessutom kan skon också testas för glycerin. Om båda testerna godkänns uppfyller stöveln den högsta halkskyddsstandarden SR och kan tilldelas denna.

SR = högsta certifierade halkskydd (jämförbart med SRC-utmärkelsen enligt EN ISO 20345): 2011)

CI - S3 vinter-elit för komfort i termer av skydd och värme


Byggarbetsplatser vintertid utgör en särskild utmaning för människor och material. Att skydda kroppen mot inträngande kyla - det är huvuduppgiften för funktionella arbetskläder. Det är främst vid temperaturer under minus 5 grader Celsius som tre områden kräver särskilt skydd: ansikte, händer och fötter. Skyddsstövlar med köldisolerande stomme (CI) och varmt foder erbjuder perfekt isolering och komfort för fötterna.

Skyddsstövlarna S3 S3 Okomu från engelbert strauss är briljanta CI-köldspärrar. Dessa vinterstövlar i förstklassigt nubuckläder finns i tre varianter: skyddssskor S3 (ankelhöga), S3 skyddsstövlar med 24 cm skafthöjd och snörning samt S3 skyddsstövlar i slip-in-modell. Den djupa profileringen är idealisk vid is och snö. Alla tre varianterna finns i svart och brunt.

S3 vinter Skyddsstövlar Okomu engelbert strauss

Skyddsskor S3 - riktiga vätskyddsexperter


Skyddsskor och -stövlar i skyddsklass S3 måste hålla vattentätt i minst 60 minuter. Förstklassigt ovanmaterial och användning av membran erbjuder ett tillförlitligt skydd i väta. För att skyddseffekten skall hålla länge, bör man vårda framför allt hårt utsatta skyddsstövlar S3 på korrekt sätt.

Skovård


De flesta av våra skyddsskor S3 är utrustade med ett dryplexx-funktionsmembran. För att membranfunktionen skall bevara sina egenskaper under lång tid bör man impregnera modellerna regelbundet - helst före den första användningen! Givetvis kan man också impregnera skor som saknar ett vattentätt membran. Det gör det visserligen inte lika vattentäta, men gör att fukten lättare pärlar av.

http://presse.engelbert-strauss.de/DocumentReleaseImageHostingVolume/documents/0000008542.portal.se/Content-Bottom-Sicherheitsstiefel-S3-UKSEDK-Relaunch_125189-0_637703284438989143.png

Korrekt skovård är i första hand avhängig av ovanmaterialet. Till läderskor rekommenderar vi att man avlägsnar grov smuts och damm direkt med en borste. Även vatten- eller snöränder bör behandlas direkt medan skon fortfarande är fuktig. För hårt belastade skyddsskor S3 rekommenderar vi vårt e.s. läderfett. Det tränger snabbt in i lädret, impregnerar det, håller det smidigt och har vattenavvisande effekt.

Lika viktigt som korrekt rengöring och impregnering av skyddsstövlar är att de får torka på rätt sätt. Viktigt: försök aldrig skynda på torkningen av arbetsskor på värmeelement eller ugn. Materialet tar skada, i synnerhet läderskor blir då snabbt hårda och spröda. Stoppa tidningspapper i skorna i stället. Fukten försvinner då skonsamt vid rumstemperatur på en så luftig plats som möjligt. Även en skotork kan vara ett bra alternativ att torka skorna vid 37 °C och skona materialet. I vårt sortiment finns Handsk- och skotork Compact.

Robust och välsittande


Våra S3-stövlar finns i många olika storlekar. För olika modeller har vi skyddsstövlar från storlek 37 till 50. Den ovannämnda Okomu finns t.ex. från storlek 37 och passar därför mycket bra även för dam. Följande skyddsstövlar och -skor high finns upp till storlek 50

e.s. skyddsstövlar S3 Okomu high

e.s. skyddsskor S3 Canopus

e.s. skyddsstövlar S3 Apodis high

Perfekta följeslagare under den kalla årstiden: S3 runtomgående skydd, tåskyddskappa, genomtrampssäker sula och behagligt foder.

Tips: den perfekta yrkesstöveln skall erbjuda värme OCH klimatkomfort. Ett andningsaktivt foder och/eller användning av membran är avgörande för en härlig känsla i skorna. Dock fungerar andningsaktiva stövlar endast i kombination med funktionsstrumpor. Bomullsstrumpor lagrar fukt. Funktionsstrumpor, däremot, transporterar iväg fukten, bort från foten. På så sätt erhålls ett behagligt fotklimat.

Mer
Mindre

Engelbert Strauss AB

Tel
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Språkval

sv en
Summan av alla priser plus fraktavgifter vid beställning under 1 250,00 kr i varuvärde.
Summan av alla priser exklusive moms plus fraktavgifter vid beställning under 1 000,00 kr i varuvärde.