Köksskor och samtliga
yrkesskor för gastronomi måste erbjuda den allra bästa komforten och hygienen. Många timmars stående och gående, långa sträckor: ovanmaterial, sula och fotbädd måste vara exakt anpassade efter dessa krav. Vår
Pantolette Belluno är ett paradexempel på en perfekt kökssko. Ovanmaterialet i äkta läder är okänsligt och lättskött, vilket är ett krav i arbetet på restaurang, matsal, barer, krogar och storkök . Den fällbara hälremmen gör att man kan ställa in storleken individuellt. Sulan är självrengörande och halkskyddande enligt SRC. Arbetstofflan Jena är bränslebeständig, antistatisk och beständig mot animaliska fetter och luter, vilket gör den intressant för många olika områden inom gastronomin. Vitt och svart är de populäraste färgerna även för denna yrkessko. Dessutom kan arbetstofflan fås med färgglada accenter i aubergine, petrol eller azurblå.
Om branschorganisationen föreskriver skyddsskor till gastronomiormådet är
ABEBA skyddsskor Rhodos i vitt och svart ett bra val. Dessa yrkesskor har stålkappa och passar för gastronomi enligt BGR 111; en riktig allroundsko för yrkeslivet. En arbetstoffla för dam och herr, från storlek 36 till 46.
Kläder och skor är vita inom många vårdyrken och på mottagningar och kliniker. Vita arbetstofflor är en vanlig syn, framför allt på sjukhus. Framgångsreceptet för långköraren arbetstoffla ligger helt klart i komforten. Vårdare, sjuksköterskor och läkare är mycket på benen under långa pass. Fötterna måste klara av en hel del. Den som jobbar inom sjukvården behöver yrkesskor som utgör ett stöd framför allt i fotbädden. Skon bör vara lätt för att inte ytterligare belasta lederna vid långvarig användning.
Arbetstofflor Naxos är riktiga yrkesskor, specialiserade för klinik och praktik. Denna arbetstoffla i äkta läder är sanitized-behandlad, vilket gör den lukt- och bakteriehämmande. För bättre och säkrare hygien, långvarigt mikrobiellt skydd och lång livslängd tack vare materialskydd.