Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en
Herrar | Dam | Barn
Storlek
Färg
skyddsklasser
40 Artiklar
Ytterligare filter
Popularitet
40 Artiklar

YRKESSKOR EN ISO 20347


Yrkesskor är enligt EN ISO 20347 alltid utrustade med en halkskyddande sula. Jämfört med skyddsskor behöver yrkesskor ingen tåhätta. Optimal dämpning och stabilitet har prioritet - det gör yrkesskorna optimala där mekaniska risker inte föreligger. Inom segmentet yrkesskor kan man välja mellan fem olika nivåer: OB | O1 | O2 | O4 | O6

Klasser och standarder - Yrkesskor

Yrkesskor

Skyddsklass

Yrkesskor: För Människor som kör mycket


Upp till 20 km om dagen - det är vad lagerarbetare tillryggalägger genom hallarna. Hela dagen på benen, stående, alltid på språng. Det säger sig självt att klassiska, tunga skydds- och arbetsskor inte kan uppfylla de särskilda kraven från denna och många andra yrkesgrupper. Arbetsskor är inte bara arbetsskor. Här gäller helt andra säker: skorna måste vara bekväma och lätta men ändå uppfylla vissa grundkrav på skyddet.

Detta gäller i samma utsträckning för sjukvårdspersonal, medarbetare inom storkök och gastronomi och för kurirer - urvalet av modeller, färger och storlekar måste alltså vara lika stort. Yrkesskorna från engelbert strauss har dessa i sitt sortiment och kan hjälpa till med behoven hos de många olika yrkesgrupperna. Alla uppfyller standard EN ISO 20347, och tack vare den bekväma slitsulan är skorna idealiska för inomhusbruk, eller perfekta för alla som inte behöver skyddsskor.

e.s. O2 YrkesskorThebe

Klasser och standarder


En yrkessko är inte alltid en yrkessko. Men alla yrkesskor uppfyller dock grundkraven bättre än vanliga sportskor, oavsett område. Information om vilka standarder och krav som rekommenderas eller t.o.m. föreskrivs för dig lämnas av din branschorganisation eller eller din arbetsgivare. Våra yrkesskor finns i skyddsklasserna OB, O1, O2 och O4.

Vad betyder dessa?

Grundkarv enligt EN ISO 20347: öppet hälområde möjligt, halkskydd

Som OB + slutet hälområde, energiupptagningsförmåga i hälområdet (E), antistatiska egenskaper

Som O1 + minst 60 min. vattentäthet

Plast- eller gummistövlar för väta, vattentäthet, slutet hälområde, antistatiska egenskaper (A), energiupptagningsförmåga i hälområdet (E)

Som O2 + dessutom helt vattentät tack vare membran

Ett stort antal av våra O2-yrkesskor är dessutom utrustade med ett dryplexx® funktionsmembran utöver standardkraven. Det hållbara och tillförlitliga skyddet mot vatteninträngning gör dessa O2-skor jämförbara med yrkesskor i klass O6 när det gäller egenskaper.

Yrkesskor som inte ser ut som jobbskor


Den sportligt-lediga stilen på våra yrkesskor associerar snarare till fritidsaktiviteter än stämpelklockor. Exempelvis yrkesskor O1 Asterope kan mycket väl användas som sneakers vid besök på kvartersrestaurangen med kollegorna efter jobbet. Och med O2 yrkesskor O2 Culio klarar man dels karriärstegen, dels en eller annan bergstopp på fjällvandringen. Trots det har skorna det i sig: Culio har en sula som garanterar halkskydd. Sulan har extremt bra grepp och är slitstark, antistatisk, bränslebeständig och värmebeständig upp till 200°C.

Dessutom är skorna, certifierade enligt EN ISO 20347 och absolut vattentäta tack vare sitt dryplexx®-membran. Det döljer sig alltså mycket sko i dessa yrkesskor.

dryplexx vattentätt och andningsbar
e.s. O2 Yrkesskor Thebe

För många yrken


En särskild egenskap hos yrkesskor är att de kan ha både öppet som slutet hälområde. I denna skokategori har vi även pantoletter eller träskor, som passar lika bra hemma som på läkarmottagningen, då självklart i vitt. Särskilt på läkarmottagningens eller sjukhusets släta golv, där det ofta är mycket spring, måste sulan skydda mot halkolyckor. Därför är alla clogs i vårt medicinska sortiment utrustade med högsta möjliga certifierade halkskydd. Men även klassiska sportsko-modeller som yrkesskor O1 Asterope eller yrkesskor O2 Minkar II finns i vitt och lämpar sig mycket bra till sjukvårdssektorn.

Notan, tack! Yrkesskor. Perfekt för gastronomi.


EN ISO 20347, 320 gram vid storlek 42 - O1 yrkesskor O1 Decrux övertygar med sina egenskaper. Det tuffa utseendet gör dem också till idealiska skor inom gastronomi. Även här är det mycket stående, springande och gående. Kraven är många och variarande, och av åtminstone "normala" sportskor kan man förvänta sig att de är korrekt utrustade. Förutom säkerhetsaspekterna erbjuder våra gastronomi- och köksskor klara fördelar vad gäller skötseln. De förstklassiga, lättskötta ovanmaterialen rengörs mycket enkelt och är extremt hållbara. Du ger då både kunder och gäster ett rent och professionellt intryck, under lång tid.

Mer
Mindre