Menyn Produkter
Jämförlistor
Produktjämförelse
4 / 4 artikel
max. antal för denna kategori nådd!
Ta bort minst en artikel ur kategorin för att lägga till andra.
Jämförlistor
Produktjämförelse
lades till jämförelselista.
Lägg till artikel
För att kunna jämföra produkter måste de läggas till jämförelselistan.
Jämförlistor
Produktjämförelse
sv en
Herrar | Dam | Barn
Storlek
Färg
skyddsklasser
55 Artiklar
Ytterligare filter
Popularitet
55 Artiklar

SKYDDSSKOR S3


kontrollerade enl. EN ISO 20345 och uppfyller följande kriterier:

• Tåskyddshätta i aluminium, plast eller stål
• Genomtrampssäker sula
• Antistatiska egenskaper (A)
• Profilerad slitsula
• dessutom möjlig: Bränslebeständighet hos sulan (FO)

• Halkskyddande
• Slutet hälområde
• Ergiupptagningsförmåga i hälområdet (E)
• Ingen vattengenomträngning max. 60 min.

Säkerhetsklasser som ingår i standarden:


S3
Med genomtrampssäker stålsula och vattentäthet

S3L
Som S3, dessutom med genomtrampssäker textilsula enligt standardkrav (testad med ⌀ 4,5 mm spik).

S3S
Som S3, med genomtrampssäker textilsula enligt högre krav (testad med ⌀ 3,0 mm spik).

Viktigt: S7-skor är jämförbara med S3-skor som dessutom är utrustade med ett väderskyddsmembran (t.ex. dryplexx®).

Skyddskor S3

Skyddskor S3

Skyddsklass

Det blir inte bättre: skyddsskor S3


På bygget räcker det med ett ögonblicks oaktsamhet, och rutan går i tusen bitar mot marken. Det är inte enbart höga vikter uppifrån som hotar fötterna, utan varje steg måste vara väl genomtänkt. När faror hotar både uppifrån och underifrån, är S3 skyddsskor helt perfekta.

Dessa skor erbjuder skyddet hos arbetsskor i lägre skyddsklasser och har även en genomtrampssäker sula. Här används antingen slitstarka stålinlägg eller mer flexibla textilmellansulor. För S3-skor som uppfyller kraven i EN ISO 20345:2022 framgår det redan av beteckningen om det är ett metalliskt eller textilt genomtrampsskydd. När det gäller textilt genomtrampsskydd skiljer man också på hur väl inlägget skyddar mot inträngning av vassa föremål.

S3 skyddskor: Arbetsskor i alla färger och former
S3 Skyddskor: Arbetsskor med metalliskt genomtrampsskydd
S3 skyddskor: Arbetsskor i alla färger och former
S3L Skyddssko: med textilt genomtrampsskydd enligt standardkrav
S3 skyddskor: Arbetsskor i alla färger och former
S3S Skyddssko: med textilt genomtrampsskydd enligt högre krav

Skillnaden ligger i diametern på testspiken som används för att skapa tryck mot den genomtrampssäkra textilsulan. En mindre spikdiameter (3,5 mm) genererar mer tryck, varför genomtrampsskyddet är högre (högre krav) än med en större spikdiameter (grundläggande krav).

S3 skyddsskor ger därmed det ultimata allroundskyddet: I enlighet med EN ISO 20345 har de, förutom genomtrampsskydd, ett slutet hälområde, energiupptagningsförmåga i hälområdet (E), en skyddande tåhätta och en halkskyddande sula. De är också utrustade med en vattentät ovandel (i minst 60 minuter) och slitsulan är antistatisk och profilerad.

En bränsleresistent sula är i enlighet med EN ISO 20345:2022 endast ett frivilligt tilläggskrav - men de flesta Strauss S3-skor har dock denna funktion.

Det blir inte mycket säkrare.

S3 skyddsskorna från Strauss är visserligen fullproppade med genomtänkta säkerhetsfunktioner, men de är långt ifrån så massiva som man skulle kunna tro. Många modeller, som den sömlöst bearbetade S3 skyddslågskor Thyone, levereras i en sportigt-modern sneaker-look. Det ser inte bara snyggt ut, det ger lågskorna också utomordentlig komfort och en jämförelsevis låg vikt. Förutom S3 skyddslågskorna kan man förstås också välja den klassiska vägen: skyddsskor (Mid) och skyddsstövlar.

Med förstklassiga och robusta läder- och textilytor skyddas foten runtom upp till anklarna. De är dessutom extremt motståndskraftiga och mycket lättskötta. Skyddsskor i sportiga eller klassiskamodeller: tråkiga blir de aldrig. Här har vi ett gigantiskt urval av färger som går långt utöver det konventionella svarta. Söker du sportiga S3 snörstövlar i "gentianablå" eller lågskor "valnöt/vete"? Inga problem!

Vattentät och andningsbar: bästa komfort hela dagen


Vattentäta skyddskor s3 med engelbert strauss dryplexx

Eftersom det är varmt här är svett också en viktig fråga. En stor del av våra S3-skyddsskor är utrustade med dryplexx®-membranet. Den stora fördelen är det permanenta skyddet mot vatteninträngning. S3-skor med väderskyddsmembran är därför jämförbara i egenskaper med S7 skyddsskor enligt den senaste EN ISO 20345:2022. Dessutom är skorna också särskilt andningsbara. Detta garanterar en behaglig känsla hela dagen och helt torra fötter.

Vid jobb som kräver skydd mot elektrostatisk uppladdning måste man ovillkorligen kontrollera att skorna är utrustade med ESD.

S3 skyddsskor på byggen


När kraven ökar, åker skyddsskorna S3 på. Faror lurar överallt på byggena: spik överallt, utstickande rör, nedfallande byggmaterial och tung utrustning. En robust skyddssko enligt DIN EN ISO 20345 är här precis lika viktig som en skyddande hjälm. Eftersom "Safety First"!

Vattentäthet och andningsaktivitet: Bästa komfort hela dagen

Faror lurar även på svetsområdet. En stor del av våra S3 skyddsskor är utrustade med dryplexx®-membranet. Den stora fördelen är det permanenta skyddet mot vatteninträngning. S3-skor med väderskyddsmembran är därmed jämförbara med S7-skyddskor enligt den senaste standarden EN ISO 20345:2022. Dessutom är skorna mycket andningsaktiva. Det ger en behaglig känsla under hela dagen och håller fötterna torra.

Vi trotsar kylan.


Just vid utomhusarbete utmärker sig S3 skyddsskorna särskilt. Här spelar den profilerade sulan en viktig roll. Grus, halkiga skogsvägar eller nedisade gator - skorna ger alltid maximalt grepp. Och den som behöver arbetsskor för vintern har kommit rätt. Tack vare den robusta konstruktionen är S3 skyddsskor varma och sköna. När frosten kommer finns det S3 skor med extra CI-köldisloering, t.ex. Modellen Canopus från engelbert strauss.

engelbert strauss skyddskor S3

Mid-modellerna och skyddsstövlarna håller fötterna varma länge, även vid utomhustemperaturer på minus 17°C. Den som däremot jobbar på heta underlag upp till 150°C behöver stövlar som klarar jobbet. Håll utkik efter HI-värmeisoleringsmärkningen. Dessa arbetsskor klarar hög värme i upp till 30 minuter utan problem.

Arbete på breda fötter


Ju stelare skons konstruktion är, desto trängre kan det ibland bli för tårna, eftersom skon inte ger med sig. Det som kompenseras hos sportskor med flexibla material, kan snabbt leda till problem hos skyddsskor, och orsaka felställningar. För breda fötter erbjuder vi därför skyddsskor S3 med 12 cm fotvidd. Den breda passformen ger tillräckligt med plats och absolut frihet för tårna. För fötter som inte bara är breda, utan mycket stora, erbjuder vi våra skyddsskor upp till storlek 52.

En skyddsklass, olika skyddsskor


Beroende på ändamål, årstid och personliga preferenser finns det oräkneliga alternativ för dam och herr enbart i skyddskategorin S3. Lediga skyddslågskor i sneaker-stil med vridstängning, robusta skyddsskor i mid-variant med 12 cm fotvidd, eller tjocka skyddsstövlar för vinter - hos engelbert strauss hittar du exakt rätt arbetskläder för just dina behov.

Mer
Mindre

Engelbert Strauss AB

Tel
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Språkval

sv en
Summan av alla priser plus fraktavgifter vid beställning under 1 250,00 kr i varuvärde.
Summan av alla priser exklusive moms plus fraktavgifter vid beställning under 1 000,00 kr i varuvärde.