Menu Products
Comparison lists
Product comparison
4 / 4 article
max. number for this category reached!
Please remove at least one article from the category to add further articles.
Comparison lists
Product comparison
was added to the comparison list.
Add article
You will need to add the products to the comparison list to compare them.
Comparison lists
Product comparison
sv en

Lexicon CCambrelle


Denna beteckning står för ett material i 100% PA, som är extrem slitstarkt och erbjuder en hög fuktupptagning samt mycket kort torktid och formstabilitet. Inom arbetsskor används därför Cambrelle ofta som foder.

Canvas


100% bomull

Mycket slitstark, tålig bomullsväv i tuskaft. Vi använder den i olika tjocklekar till kläder och accessoarer.

Clima Concept


Med e.s. clima concept väljer du optimal värmenivå beroende på kroppsaktiviteten. e.s. funktionsunderkläder har därför lösningar för alla värmenivåer.

Comfort 12


Foten:
Fotsulan har en bas med ett fettlager, som mildrar stötar och har en dämpande effekt, särskilt på hårda underlag.

Ett frekvent fotproblem:
Hälsporre är en smärtsam sjukdom hos hälbenet, vilken kan uppstå genom överansträngning av senorna. Denna sjukdom kan förebyggas genom användning av “Comfort12” Energy-iläggssula. Den avlastar lederna märkbart och förebygger slitage och uttröttning.

Sulan gör skillnaden:
Den stötabsorberande innersulan utvecklades ursprungligen för ortopediskt bruk.
Iläggssulan COMFORT12-Energy motverkar uttröttning och ledförslitning. Den är mycket behaglig vid både gång och stående.

Coolmax®


100% polyester

Konstfiber utvecklad av DuPont™, med fyra fina ytterkanaler. Genom denna särskilda konstruktion har fibrer i Coolmax® en 20% större yta än vanliga fibrer med runt tvärsnitt. Därigenom kan de ta upp mer fukt och leda den bort från kroppen ut mot plaggens utsida. Även vid kraftig svettning känns Coolmax® torr mot huden. Den torkar mycket snabbt, är härligt mjuk, hudvänlig och formstabil.

CORDURA®


7 x slittåligare än bomull! CORDURA® är robust och vattenavvisande, och lämpar sig optimalt som förstärkning av belastningszoner (t.ex. i knäpartiet). Tack vare att polyamidfibrerna är specialvävda blir CORDURA® enormt slitstarkt men ändå mjukt. CORDURA®-förstärkta partier håller sig smidiga.

CORDURA-Bomull-Blandning


Mycket hög slitstyrka vid hög komfort

En blandning av bekväm bomull och tålig Cordura®.

Detta robusta material klarar ca 500 000 skrubbsekvenser, är mer än 7x tåligare än bomull-polyester-material och övertygar med en mycket hög komfortfaktor. Cordura®-bomullsmixer: resistenta, robusta och bekväma.

CORDURA®NYCO


KOMFORTABEL – NÖTNINGSTÅLIG – TÅLIG

Ett hållbart tyg, ursprungligen utvecklat som en robust men ändå lätt komfortlösning för militär användning. Den speciella funktionen är fiberblandningen: En hög andel bomull i kombination med T420 nylon kombinerar komfort med maximal hållbarhet. För kläder som är extremt robusta och samtidigt mycket bekväma att bära.

Cotton Elasthan


Blandmaterial av bomull och elastan. Bomull är en naturprodukt, mjuk och behaglig att känna på, hudvänlig och med oslagbar fuktabsorption. Bomull är i sin naturliga form inte elastisk - men det är elastan. Redan 2 % elastan ger större rörelsefrihet och formstabilitet. För att våra arbetskläder skall kännas bekvämt flexibla, kombinerar vi elastan-fibrer med bomull. Det gör bomullsplaggen inte bara flexiblare - de skrynklar mindre, torkar snabbare och behåller sin färg - även efter många tvättar. Cotton-elastan räknas därför till blandmaterialen och kombinerar de naturliga fördelarna hos bomullen med de funktionella egenskaperna hos elastanet.

COTTON touch


Det är väderskydd med bomullskänsla - det vädertåliga vaxskiktet låter regn och snö rinna av, och skyddar mot vind och smuts. Samtidigt är cotton touch-modellerna mycket tysta och mjuka. Här kombineras väderskydd med komfort i särklass.

Engelbert Strauss AB

Phone
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Language selection

sv en
All prices plus shipping on orders below 1 250,00 kr.
All prices plus VAT plus shipping on orders below 1 000,00 kr.