Menu Products
Comparison lists
Product comparison
4 / 4 article
max. number for this category reached!
Please remove at least one article from the category to add further articles.
Comparison lists
Product comparison
was added to the comparison list.
Add article
You will need to add the products to the comparison list to compare them.
Comparison lists
Product comparison
sv en

Lexicon DDGUV regel 112-191 tidigare BGR 191


DGUV-regel 112-191 räknas som ett regelverk inom den tyska lagstadgade olycksfallsförsäkringen (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung).
Regelverket stödjer den lagstadgade olycksfallsförsäkringen, företag och anställda när det gäller att utforma hälsosamma och trygga arbetsplatser. DGUV-regel 112-191 behandlar i synnerhet sektorn "Användning av fot- och knäskydd".

DGUV-regel 112-191 säger att vid varje ortopedisk anpassning av yrkes- och skyddsskor måste det testas huruvida de modifierade modellerna fortfarande uppfyller kraven i standard EN ISO 20345 (skyddsskor) resp. EN ISO 20347 (yrkesskor).
Yrkes-/skyddsskor från engelbert strauss, certifierade enligt DGUV-regel 112-191, är lämpliga för ortopediska inlägg, och specialmärkta modeller kan modifieras även genom ortopediska anordningar.

dryplexx®


dryplexx® textilier integreras på ett optimalt sätt i lökprincipen. I det tredje klädskiktet övertygar dryplexx® extreme, dryplexx® waterproof, dryplexx® hydro och dryplexx® softshell i egenskap av väderexperter i serien dryplexx®. Vare sig det handlar om väderjackor som yttre skikt eller skyddsskor med dryplexx® membran - systemet fungerar överallt likadant: överskottsvärme leds bort i form av ånga genom mikroporer för att skapa klimatkomfort. Samtidigt hålls blåst och rusk borta och kroppen skyddas mot kyla och fukt.

dryplexx® extreme


särskilt vattentät, vindtät, andningsaktiv.

- Extra vattentät
- extremt andningsaktiv för bästa klimatkomfort och fukttransport tack vare förstklassigt funktionsmaterial
- Extra lätt och mjuk
- behagligt mjuk materialkänsla, lätt värmande fleecefoder

dryplexx® fleece


värmenda, vindavvisande, andningsaktiva

dryplexx® fleecematerialen har en klimatreglerande verkan. Även vid kroppsansträngning håller de kroppen torr och fräsch.

dryplexx® hydro


  • vattenavvisande, vindtätt, extremt andningsaktivt
  • andningsaktiv klimatkomfort och extremt god fuktighetstransport tack vare funktionstextil av högsta kvalitet

dryplexx® micro


Klädesplagg av dryplexx® micro är enormt lätta och värmande. I fleecematerialets fibrer bildas ett luftskikt vilket fungerar utmärkt som isolering och därmed verkar klimatreglerande.

dryplexx® softlight


se dryplexx® Softshell.

Textilier med dryplexx® softlight utrustning är dessutom extra lätta men ändå robusta, för att du ska må bra även vid hårt fysiskt arbete.

dryplexx® softshell


Mjuk, elastisk, rörelsefrihet, vindtät och extremt hög andningsaktivitet är rätt beskrivning av softshell. Softshells är betydligt mer vindtäta (och därför också varmare) än fleece, inte 100 % vattentäta som väderskyddsjackor, men därför (och det är avgörande) desto mer andningsaktiva! Softshells är extremt lätta och tål också högre belastningar.

dryplexx® thermaflor


Det kraftiga materialet är vindavvisande och skyddar därmed mot nedkylning och drag. I det fluffiga vävpälsfodret bildas små luftfickor som fungerar som en extra värmereservoar. dryplexx® Thermaflor-materialen fungerar klimatreglerande. De håller kroppen torr och fräsch även vid kroppsansträngning.

dryplexx® thermostretch


Tack vare den speciella stretchkomforten känns dryplexx® termostretchmaterialet som en andra hud. Det är klimatreglerande. Även vid hårt fysiskt arbete håller det kroppen torr och fräsch.

dryplexx® waterproof


Det vattentäta dryplexx®-membranet förhindrar att fukt tränger in. Dessutom leds fukt (svett) utåt genom klimatmembranen. Det ger en utmärkt klimatreglering.

dryplexx® WATERPROOF BREATHABLE


Den nya generationen av VÄDERBESTÄNDIGHET

Permanent vattentäta, mycket andningsaktiva, perfekt klimatkomfort. Enligt "strumpprincipen" integreras dryplexx® funktionsmembranen komplett i skon och ger på detta sätt professionellt, tillförlitligt och väl tilltaget väderskydd - garanterat!

Ovanmaterial väderskydd

Mellanskikt borttransport av fukt

Membran vattentätt, vindtätt, andningsaktivt

Funktionsskikt borttransport av fukt

Innerfoder upptagning av fukt

dryplexx® wind


Det kraftiga materialet är vattenavvisande och absolut vindtätt och skyddar därmed mot nedkylning och drag. dryplexx® wind-materialen fungerar klimatreglerande. Också vid kroppslig ansträngning håller de kroppen torr och fräsch.

Dunova®-principen


Dunova®-principen med bomull håller kroppen torr och varm tack vare den snabba borttransporten av kroppsfukten.

DuPont™


DuPont™ Textiles Interiors (DTI), ett helägt dotterbolag till DuPont™, är världens största, integrerade fiberföretag med en årsomsättning på ca 6,3 miljarder US dollar och med filialer i 50 länder. Företaget, med säte i Wilmington, Delaware/USA, är uppdelat påi tre affärsområden: beklädnad, interiör och industriprodukter;

För- och mellanprodukter. DTI har sina kunders tillväxt som målsättning – genom marknadsinsyn och teknologiska innovationer samt ett kraftfullt produktprogram med världskända märken och varumärken i industrin, inkl. Lycra®, Teflon®, Stainmaster®, Antron®, Coolmax®, Thermolite®, CORDURA®, Supplex® och Tactel®.

DuPont™ är ett vetenskapsföretag som grundades 1802. Det levererar lösningar, som gör vardagslivet bättre, säkrare och enklare med hjälp av vetenskap. DuPont™ finns i mer än 70 länder och har ett omfattande utbud av produkter och tjänster för branscher som lantbruk, livsmedel, elektronik, kommunikation, säkerhet och skydd, byggnation och boende, transport och beklädnad.

Dynashield®


Extra hög hållbarhet tack vare Dynashield®:

Flexibelt skydd – för mer slittålighet i speciellt utsatta partier. Små skyddsplattor, snitt-, stick- och nötningståliga, för en långvarig, dynamisk och andningsaktiv materialförstärkning med stretch-effekt.

D90 STRETCH


Intensiva tester av slitbeständighet, rivstyrka och hållbarhet har sagt sitt: bXeric® double weave håller 3x längre än bomull! Det kraftiga materialet klarar upp till 300 000 nötningscykler, är extremt hållbart, tåligt och strukturbeständigt - även i mycket tuffa förhållanden. Antinopp-egenskaperna är utmärkta! I jämförelse med bomull/polyester-blandningar levererar materialet med polyamid och elastan mycket bättre komfort, det är vattenavvisande, snabbtorkande och andningsaktivt - dessutom lätt och flexibelt.


Engelbert Strauss AB

Phone
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Language selection

sv en
All prices plus shipping on orders below 1 250,00 kr.
All prices plus VAT plus shipping on orders below 1 000,00 kr.