Menu Products
Comparison lists
Product comparison
4 / 4 article
max. number for this category reached!
Please remove at least one article from the category to add further articles.
Comparison lists
Product comparison
was added to the comparison list.
Add article
You will need to add the products to the comparison list to compare them.
Comparison lists
Product comparison
sv en

LexiconÖ NORM Z 1259


Ö NORM Z 1259 är en nationell standard som endast gäller i Österrike. Den behandlar, i likhet med den tyska DGUV-regeln 112-191, ortopediska anpassningar av yrkes- och skyddsskor.

Skydds- och yrkesskor räknas enligt lagen till den personliga skyddsutrustningen, och måste därför genomgå en typprovning och CE-märkas. Varje förändring i efterhand, t.ex. genom ortopediska inlägg eller anordningar, kräver en ny certifiering för att produkten även fortsättningsvis skall uppfylla standarden.

Yrkes- och skyddsskor tillverkade enligt Ö NORM Z 1259 är lämpade för ortopediska inlägg, och specialmärkta modeller kan modifieras även genom ortopediska anordningar.

För certifiering enligt Ö NORM Z 1259 måste yrkes- och skyddsskor uppnå halkskyddsvärdet SRC, ¾-inlägg får inte användas.

Organic Cotton


En stor del av våra shirts och underkläder tillverkas av ekologisk bomull. Miljökriterierna är mycket stränga vid odling av ekologisk bomull. Till skillnad från konventionell bomullsodling är t.ex. användning av kemiska bekämpningsmedel och gödselmedel inte tillåten. Inte ens själva bomullsplantorna får vara genetiskt manipulerade. Genom att odlarna är organiserade i kooperativ kan de sälja sin bomull till stabilare priser, oberoende av råvaruspekulationer. Dessa produkter är märkta med etiketten EKOLOGISK BOMULL/ORGANIC COTTON.

OrthoLite®


  • hög andningsaktivitet
  • permanent elasticitet
  • antibakteriell & lukthämmande
  • långvarig stötdämpning

Engelbert Strauss AB

Phone
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Language selection

sv en
All prices plus shipping on orders below 1 250,00 kr.
All prices plus VAT plus shipping on orders below 1 000,00 kr.