Menu Products
Comparison lists
Product comparison
4 / 4 article
max. number for this category reached!
Please remove at least one article from the category to add further articles.
Comparison lists
Product comparison
was added to the comparison list.
Add article
You will need to add the products to the comparison list to compare them.
Comparison lists
Product comparison
sv en

LexiconEAZYFIT® comfort technology


  • mycket komfortabel tack vare ny midjeteknologi
  • elastisk ihopdragning på båda sidor i s.k. dragspelsteknik
  • enormt flexibel i midjeområdet
  • sitter skönt och stabilt vid varje rörelse
  • inget som trycker eller klämmer, ens i extrema arbetssituationer
  • har ett sportigt, modernt utseende och all bekvämlighet

EAZYFIT® CLIMATE


Komfort och flexibilitet enligt dragspelsprincipen!

Utökad vidd i rörelseintensiva zoner vid axlarna och i ryggen. Hänger med i varje rörelse och anpassar sig på ett idealiskt sätt till olika skulderbredder. Mikrofina porer sörjer för bättre cirkulation och ett behagligt klimat.

Elastan (EL)


Elastan-trådar är mycket elastiska och kan sträckas ut upp till sju gånger den ursprungliga längden. Trådarna drar sedan ihop sig till sin tidigare längd igen. Ofta blandas elastan upp med andra fibrer, för att stärka deras egenskaper med elastanets flexibilitet. De funktionella egenskaperna hos elastan gör denna högelastiska fiber mycket intressant inom sportens värld: men korta torktider, passform och formstabilitet är måste prägla även arbetskläder. Elastanet ser till att våra arbetskläder håller formen och följer med i alla rörelser. Kombinationen med bomull och elastan är en garant för flexibilitet och komfort. Bomullens naturliga fördelar – mjukt, hudvänligt och enormt fuktupptagande – kompletteras av elastanet med elastiska egenskaper och gör textilier av bomull så gott som skrynkelfria, lätta och snabbtorkande.
Skötsel: material som innehåller elastan skall tvättas med ett fintvättmedel. Följ skötselråden på etiketten för torktumling och strykning.

Elastomultiester (EME)


Syntetiskt framställd fiber med enorm elasticitet

Elastomultiester är ett samlingsbegrepp för en elastisk, smältspunnen bikomponentsfiber. De enskilda filamenten i denna fiber består av två olika ändlösa delfibrer, som i sin tur består av två olika polyesterpolymerer. Genom denna specialsammansättning uppnås överlägsna sträcknings- och återgångsegenskaper. Textilier med elastomultiester har stora fördelar såsom utmärkt materialstabilitet, låg krympning, hög slitstyrka samt enkel skötsel och strykning. Restaurang och hälsovård är sektorer där vi satsar på arbetskläder där elastomultiester ingår.

EN 343:2003


Väderskydd räknas till de centrala egenskaperna hos förstklassiga arbetskläder. Målsättningen är att leverera ett bestående skydd mot mycket tuffa väderförhållanden i resp. arbetsmiljö. Samtidigt är brukstiden och slitstyrkan avgörande för den dagliga användningen så att de specifika kraven i arbetslivet skall kunna uppfyllas. Certifieringen enligt DIN EN 343:2003 är därför tongivande för väderskyddskläder från engelbert strauss. läs mer

EN 381-5 snittskyddsklass 1 form A, testat av KWF Profi och godkänt av FPA


EN 381-5 snittskyddsklass 1 form A, testat av KWF Profi och godkänt av FPA
e.s. skyddskläder enligt EN 381-5 skyddar användaren mot benskador till följd av snitt genom handhållna motorsågar.
EN 381 definierar de speciella fordringarna på skyddskläder för användare av handhållna motorsågar, del 5 behandlar de särskilda kraven på benskydd.
Snittskyddskläder är klassificerade enligt de kedjehastigheter där skydd råder. Snittskyddsklass 1 motsvarar en kedjehastighet på 20 m/s.
Formen på snittskyddsbyxor ger information om det benområde som skall skyddas. För snittskyddsbyxor inom skogsbruk är form A typisk – det främre benområdet är utrustat med snittskyddsmaterial. Form A: skyddar delvis båda fötterna, skyddet börjar mer än 5 cm från undersidan av benet och slutar minst 20 cm över grensömmen, griper in 5 cm på insidan av det högra benet och 5 cm i ytterdelen av det vänstra benet.
e.s. snittskyddsbyxor är märkta med KWF Profi-symbolen och godkända enligt FPA. Endast arbetsresurser och skyddskläder som har genomgått omfattande provningar genom Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik erhåller denna märkning. De uppfyller alla krav enligt senaste tekniska rön. Hit hör ekonomi samt standarder för arbetssäkerhet, ergonomi och miljövänlighet. Provningarna omfattar tekniska mätningar, tillämpningar inom skogsbruk samt kontroller/enkäter bland yrkesutövare. Vid ett positivt resultat beslutar det behöriga provningsorganet om produkten skall "FPA-godkännas".

EN ISO 11393-2


Skyddskläder för användare av handhållna motorsågar - Del 2: Prestandakrav och testmetoder för benskydd (ISO 11393-2:2018); Tysk version EN ISO 11393-2:2019

Ersätter tidigare DIN EN 381-5 / följande ändringar har genomförts:

a) Sammanfogning av tidigare gällande standarder DIN EN 381-5 och DIN EN 381-2 till en standard

b) Nya termer har lagts till i avsnitt 3

c) Översyn av avsnitt 4 "Krav" "

d) 6.1.1 "Rengöring" har reviderats fullständigt

e) En ergonomikontroll har lagts till under 6.6

f) Punkt 7 "Märkning" har reviderats

g) Informationskraven i avsnitt 8 har reviderats

h) Anpassning till gällande designregler

e.s. clima concept


Med e.s. clima concept väljer du optimal värmenivå beroende på kroppsaktiviteten. e.s. funktionsunderkläder har därför lösningar för alla värmenivåer.

ESD


Arbetsplatser som måste skyddas mot elektrostatiska laddningar kallas elektrostatiska skyddsområden eller ESD-arbetsplatser. Antistatisk utrustning, t.ex. antistatiska arbetskläder och ESD-skyddsskor, förhindrar elektrostatisk uppladdning, som oftast genereras av friktionselektricitet, i sådana områden. I enlighet med gällande ESD-standarder specificeras de högsta tillåtna elektrostatiska uppladdningarna för ESD-skyddszoner. Detta skyddar mot elektrostatisk urladdning som kan skada eller förstöra känsliga elektroniska komponenter. Yrkes- och skyddsskor med ESD-utrustning måste uppfylla kraven i DIN EN 61340, med ett urladdningsmotstånd i intervallet > 0,1 megohm (1,0 x 10⁵ ohm) till < 100 megohm (1,0 x 108 ohm). EN 1149-5:2008 tillsammans med EN 1149-3:2004 reglerar egenskaperna hos skyddskläder med elektrostatiska egenskaper.


Engelbert Strauss AB

Phone
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Language selection

sv en
All prices plus shipping on orders below 1 250,00 kr.
All prices plus VAT plus shipping on orders below 1 000,00 kr.