Menu Products
Comparison lists
Product comparison
4 / 4 article
max. number for this category reached!
Please remove at least one article from the category to add further articles.
Comparison lists
Product comparison
was added to the comparison list.
Add article
You will need to add the products to the comparison list to compare them.
Comparison lists
Product comparison
sv en

LexiconFIBERtwin®


High-tech-resår av bästa sort. Med fokus på maximal komfort är FIBERtwin® high-tech-textilier specialiserade på det första och andra plagglagren. Hög andningsaktivitet, klimatkomfort och bästa värmeegenskaper – det är vad FIBERtwin® står för.

FIBERtwin® BASIS


Detta är effektiva produkter speciellt för snabb upptagning och borttransport av fukt. Huden förblir torr och fräsch, även vid hårt fysiskt arbete – för maximal användarkomfort!

FIBERtwin® clima-pro


Funktionell styrka och lätt vikt för maximal klimatkomfort.
Det speciella är användningen av olika garn till ytter- och insidan. Den ruggade innertexturen genererar många små kontakt punkter på huden, suger upp fuktighet hela tiden och transporterar bort den. På den släta utsidan fördelas fuktigheten över en stor yta och avdunstar därför extremt snabbt. Tack vare att de släpper igenom vind utifrån möjliggör FIBERtwin® clima- pro-produkterna optimal cirkulation för kroppsvärme och frisk luft.

 • extremt lätt och andningsaktiv
 • elastisk och snabbtorkande
 • behaglig mot huden, håller den torr och fräsch
 • ståkrage med dragkedja och förlängd ryggdel

FIBERtwin® MERINO


Ingen svettning – ingen lukt!

Merinoull stoppar bakteriebildning och förblir därför luktneutral.
Den speciella fiberstrukturen värmer vid kyla och kyler vid värme – på naturlig väg!

 • permanent lukthämmande
 • klimatreglerande
 • optimal fukttransport
 • mycket andningsaktiv
 • extremt hudvänlig tack vare naturfiber
 • naturlig elasticitet
 • svår antändlig

Model.FibertwinIsoHead


Produkter i FIBERtwin® ISOLATION serien står för maximal värmeisolering och utmärkt andningsaktivitet. En unik ytstruktur och öppenporiga fibrer för lagring av kroppsvärmen sörjer för en permanent temperaturutjämning: klimatiserande friskluft utifrån, skön värme inifrån – för optimalt välbefinnande.

 • bra värmelagring och -isolering
 • mycket andningsaktiv
 • snabbtorkande
 • olika material- och ytkonstruktioner

FIBERtwin® soft touch


Trivsel och funktion

Absolut professionell komfort, bästa klimatreglering: de funktionella produkterna i FIBERtwin® soft touch-serien är extremt behagliga mot huden. De är mycket andningsaktiva, lagrar värme och leder bort fukt. Så bekvämt! Komfort när den är som bäst.

FIBERtwin® high-loft


Värmeisolering på en helt ny nivå. FIBERtwin® high-Loft – extremt långfibriga material för ett maximalt värme-viktförhållande och bästa andningsaktivitet. Den unika, öppna maskkonstruktionen tillåter mesta möjliga cirkulation och värmelagring. Tack vare den låga materialtätheten reduceras samtidigt vikten, och komprimerbarheten ökar.

FIBERtwin® thermo stretch


Härlig värme och full rörelsefrihet!

Mycket elastiskt, utvändigt slätt och invändigt varmt. Thermo stretch funktionsmaterial ger en utmärkt värmekänsla, även vid låga utomhustemperaturer.
Flexibel stretchväv, andningsaktiv och snabb torkande - FIBERtwin® thermo stretch garanterar full funktion vid full rörelsefrihet!

FIBERtwin® therma-plus


Det rörelsevänliga högkvalitativa fleecematerialet FIBERtwin® therma-plus kännetecknas av utmärkt värmelagring och låg vikt. Till materialets fördelar hör att det är andningsaktivt och torkar snabbt. Luften lagras och värmen stannar kvar, utan att det känns klumpigt.

FIBERtwin® thermaflor


Plagg i FIBERtwin® termoflor är mycket mjuka och varma invändigt, med en slät, elastisk yta utvändigt.
Tack vare den särskilda tryck- och vävtekniken är utsidan av FIBERtwin® termoflor-textilierna slitstarkare och nötningståligare än andra jämförbara mellanlager.

 • snabbtorkande
 • vindavvisande
 • bästa värmelagring

Fidlock®


Stängs säkert och snabbt och är lätt att använda: Fidlock® är ett innovativt magnetiskt fästsystem som förenklar det dagliga arbetet på många sätt. Det magnetiska låssystemet flyttar låset automatiskt till rätt position - så att du alltid har en hand fri för arbetet! Det används i olika Strauss-produkter som bälten, verktygsfickor och yrkesskor. Den stora fördelen: tack vare enhandsmanövrering i kombination med snabb och enkel låsning kan det tidsödande fumlandet förpassas till historien.

Flanell


100% bomull

Fleece


100% polyester.

Fleece är funktionsmaterialet nr 1 för skydd mot kyla. Det baseras på fina polyesterfiber och tillverkas till största delen med uppruggade ytor.
Därför är materialet mycket behagligt och smidigt. Fleece håller värmen, är mycket lätt, torkar snabbt och är lätt att tvätta. Men på marknaden skiljer sig materialet åt vad gäller kvaliteten hos de tekniska egenskaperna och i hållbarheten. Med samma grundmaterial är den tjockare fleecen den varmare.

FLEXBELT®


FLEXBELT® comfort technology står för ett bekvämt linningssystem, där den integrerade linningen i plagget är extremt töjbar och bidrar till en mycket god komfort.

FLEXBELT® 300 Flexibelt linningssystem


FLEXBELT® 300 linningsteknologi håller byxan på plats på höfterna, lika bekvämt som ett bälte, och hänger med i varje rörelse. Kan tvättas i upp till 60° C. Idealiskt att kombinera med D90 STRETCH-material.

FLEXFIT®- gummiband


Tack vare original-FLEXFIT®gummibandet anpassar sig till kepsen mycket bra till huvudformen och känns bekväma att ha på sig.

Flexi-Stretch


Flexi-Stretch är över 100 % elastiskt, vilket garanterar optimal rörelsefrihet. Om vassa föremål orsakar hål i materialet förstoras dessa inte på grund av den extrema rivhållfasthet. Dessutom är Flexi-Stretch vattentätt, vindtätt och fjäderlätt, för optimal komfort

Material: 100 % polyester med polyuretan-beläggning.

Form A


Arbetare inom skogsbruk är skyldiga att under arbetet använda snittskyddsbyxor av form A. Denna formbeteckning skyddar benets framsida från midjan till ankeln, och till en viss grad benets inner- och yttersida.

4-Way-Stretch


I kombination med 4-vägsstretch-utförande, elastisk i alla riktningar.

Fotvidd 12 cm


Karakteristiskt för denna modell är den perfekta passformen och de innovativa materialen. Den nyutvecklade slitsulan är extremt bekväm tack vare den mycket breda och rymliga lästformen.

Fotvidd 10 cm: möjlig felställning hos bredare fötter

Fotvidd 12 cm: naturlig tåställning hos bredare fötter

FPA erkänt


Kontrollerna omfattar tekniska mätningar, tester inom skogsbruk samt enkäter bland yrkesutövare. Vid ett positivt resultat beslutar det behöriga provningsorganet om produkten skall "FPA-godkännas".

Funktionskläder


Med "funktionskläder" avses plagg som utifrån sina egenskaper sörjer för väderskydd, klimatkomfort, värme och/eller isolering samt borttransport av fukt. Funktionskläder är oftast av blandmaterial eller syntet, eftersom bomull inte kan kategoriseras enligt "lökprincip" p.g.a. fuktupptagningen. Våra produkter hittar du sorterade efter basskikt, isoleringsskikt, värmeskikt och väderskyddsskikt i våra specialbutiker under rubriken "Funktionskläder".

Funktionskläder Basskiktet


Det första lagret sitter direkt mot huden, vilket garanterar en torr kroppskänsla. Det absorberar svett snabbt och leder bort den effektivt - från kroppen. Den direkta transporten till nästa lager är avgörande för ett perfekt basskiktet

Funktionskläder Värmeskiktet


Värmeskiktet blockerar inträngande blåst, vilket förhindrar nedkylning av kroppen och musklerna. Kroppsvärmen bibehålls, samtidigt som fukten leds bort utåt till nästa lager.

Funktionskläder Väderskyddsskiktet


Väderskyddsskiktet skyddar mot inträngande väta och skyddar kroppen mot blåst, regn, snö och dimma, kort sagt allt slags väder. Samtidigt transporterar skiktet bort fukten från det underliggande lagret till utsidan där den kan avdunsta.


Engelbert Strauss AB

Phone
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Language selection

sv en
All prices plus shipping on orders below 1 250,00 kr.
All prices plus VAT plus shipping on orders below 1 000,00 kr.