Menu Products
Comparison lists
Product comparison
4 / 4 article
max. number for this category reached!
Please remove at least one article from the category to add further articles.
Comparison lists
Product comparison
was added to the comparison list.
Add article
You will need to add the products to the comparison list to compare them.
Comparison lists
Product comparison
sv en

LexiconMAK-värde


MAK står för maximal arbetsplatskoncentration.

Den tidsviktade genomsnittliga koncentrationen som nästan alla arbetstagare kan vara utsatta för dag för dag inom ramen för en 8-timmars arbetsdag och en 40-timmarvecka, utan att hälsoskador förväntas. Detta värde mäts för findamm i mg/kubikmeter, för gaser och ångor i ml/kubikmeter.

Membran


Klimatmembran är vattentäta och dessutom andningsaktiva. Deras andningsaktivitet kommer bara till användning, när en energiskillnad uppstår i form av en temperaturskillnad från in- till utsidan. Om detta inte är fallet, förlorar klimatmembranen sin andningsaktivitet och blir så att säga vattentäta i båda riktningar.

Baserat på funktionssättet skiljer man mellan två typer:

 • Klimatmembran:
  Mikroporösa membran
  Mikroporös betyder att beläggningen/membranet kan låta vattenångmolekyler passera direkt, eftersom membranporerna är väsentligt större än vattenångmolekylerna och klart mindre än vattendroppar. Det mest kända exemplet på ett mikroporöst membran är GORE-TEX®.
 • Kompaktmembran:
  Till skillnad från mikroporösa beläggningar eller membran har kompaktbeläggningar/membran inga porer. Deras andningsförmåga uppnås av kompaktbeläggningar/membran på elektrokemisk väg. Vattenångan transporteras på elektrokemisk väg längs molekylkedjorna med transportmolekyler till utsidan. Det mest kända exemplet på ett kompaktmembran är SympaTex®.

När det gäller andningsförmågan är kompaktmembran i regel underlägsna de mikroporösa membranen. Den enda grundläggande fördelen med kompaktmembran är att den inte lika krävande skötseln, eftersom inga porer kan täppas till av smuts genom felaktig skötsel. I princip är dock hållbarheten hos beläggningar/membran i stor utsträckning beroende på strukturen på bärarmaterialet. Ju slätare bärarmaterialet är, desto längre livstid får beläggningen/membranen.

Merino


Merino – naturligt funktionell

Merino är en ren naturfiber. Merinoullen utvinns av merinofår från de nyazeeländska alperna. Ullfibrerna från dessa bergsfår är många gånger finare och lättare än vanlig ull. Av denna förstklassiga naturprodukt tillverkas material som ligger smidigt, extremt lätt och mjukt mot huden.

Klimatreglerande, isolerande, lukthämmande – dessa egenskaperna har merinoullen redan i sin naturliga form. Merinoullen stoppar bakteriebildning och är därför luktneutral. Den speciella fiberstrukturen värmer vid kyla, och svalkar i värme, den reagerar på olika faktorer utifrån och leder bort värme vid kraftig belastning på kroppen. Idealisk för varierande förhållanden och snabbt växlande arbetssituationer. Merinofibrernas yta är vattenavvisande, så att droppformat vatten helt enkelt rinner av, medan fiberkärnan tar upp fukt i form av vattenånga – utan att materialet känns fuktigt eller klumpigt. Merino torkar extremt snabbt, är smutsavvisande och, till skillnad från vanlig ull, lättskött och kan tvättas i tvättmaskin.

Mesh


Mesh är ett nätmaterial som gör kläderna mycket andningsaktiva och lätta. Beroende på produkt har nätmaterialet olika tilläggsfunktioner.


Modal


Modal fibres are 100% natural: The primary material used to make these fibres comes from cellulose (usually from beech wood). The natural cellulose is broken down in various state-of-the-art production procedures and spun into fibres.

 • Excellent comfort thanks to super-soft Modal stretch material
 • pleasantly elastic and fast-drying
 • excellent moisture absorption
 • easy-care and form-stable

Moleskin


Moleskin är en oruggad mollskinnsväv av bomull med hög väfttäthet.


Engelbert Strauss AB

Phone
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Language selection

sv en
All prices plus shipping on orders below 1 250,00 SEK.
All prices plus VAT plus shipping on orders below 1 000,00 SEK.