Menu Products
Comparison lists
Product comparison
4 / 4 article
max. number for this category reached!
Please remove at least one article from the category to add further articles.
Comparison lists
Product comparison
was added to the comparison list.
Add article
You will need to add the products to the comparison list to compare them.
Comparison lists
Product comparison
sv en

LexikonVäderskydd kopplat med mekanisk belastningsförmåga


Med bästa material och högpresterande membranteknologi uppfyller engelbert strauss väderskyddskläder de högsta kraven enligt DIN EN 343:2003. Förutom produkternas funktionalitet (vattentäthet/andningsaktivitet) beaktas även de mekaniska egenskaperna i testerna (hållbarhet/stabilitet/livslängd/motståndskraft). Endast dessa kriterier i kombination garanterar användarna av arbetsskyddsklädsel maximal prestationsförmåga.

Velourläder


100% velourläder.

Velourläder är ett ruggat, slipat läder. Det har en närmast långfibrig yta och är även känt som mocka.

Vibram


Denna italienska profil är en av de mest kända slitsulorna bland europeiska trekkingskor. Den mycket slitstarka slitsulan med bra grepp kombineras med dämpnings- eller stabiliseringselement, beroende på skospecifikationen.

Vindtät väv


Tyget fungerar som ett vindskydd på stranden. Blåstens hastighet bromsas, men det kommer ändå in tillräckligt med luft för att det skall kännas behagligt.

Viskos


Viskos är den "naturligaste“ av alla kemifibrer. Den utvinns av regenererad cellulosa (utgångsmaterial bok- eller granträ, eller bomull som ej går att spinna) och bearbetas till lätta, mjukt svepande tyger. Cellulosan löses till spinnmassa och återgår till ren cellulosa igen utan kemiska förändringar efter att ha övergått i fast form. Beroende på glans, finhet och krusning kan viskosen ges ett "siden"-, "bomulls"- eller "ull"-utseende. Viskos suger upp bättre än bomull, men i vått tillstånd är det inte särskilt slitstarkt och hållbart.
Kläder av viskos kan oftast tvättas i skontvätt i 30°C. Endast lätt centrifugering, eller ingen alls. Våthängs. Observera alltid skötselrådet i klädesplagget.


Engelbert Strauss AB

Phone
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Language selection

sv en
All prices plus shipping on orders below 1 250,00 SEK.
All prices plus VAT plus shipping on orders below 1 000,00 SEK.