Menu Products
Comparison lists
Product comparison
4 / 4 article
max. number for this category reached!
Please remove at least one article from the category to add further articles.
Comparison lists
Product comparison
was added to the comparison list.
Add article
You will need to add the products to the comparison list to compare them.
Comparison lists
Product comparison
sv en

LexiconSanfor®


Tyger av 100% bomull och bomullsmixer får kallas Sanfor, om den konfektionerade textilien med denna märkning inte krymper och inte ändrar sin passform.

Snittskyddsklass 1


Snittskyddsbyxor skyddar benen mot skador under arbetet med motorsåg. Byxorna, som är testade enligt EN 381-5, skyddsklass 1, typ A, skyddar vid en kedjehastighet på upp till 20 meter per sekund.

schoeller®-dynatec


schoeller®-dynatec är ett högtekniskt material, som ursprungligen utvecklades för motorcykelsporten. Motorcykelkläder måste vara slitstarka, slittåliga, skyddande och temperaturbeständiga. schoeller®-dynatec är dessutom mycket tåligt, vatten-, smuts- och oljeavvisande, lättskött och extremt hållbart.

3M Scotchlite™


Material av 3M, vilket reflekterar ljus mycket bra och som bearbets av olika tillverkare av arbetsskyddskläder som applikation för en ökad passiv säkerhet.

SILVERFRESH


Tack vare den sofistikerade funktionsfibern från sportvärlden erhålls en optimal klimatreglering mot kroppen.

Softshells


Begrepp som mjuk, elastisk, rörelsevänlig, vindtät och enormt hög andningsaktivitet beskriver softshell optimalt. Med softshell uppnås ett mellanting mellan fleece- och väderskyddsjackor. Softshell är tydligt vindtätare (och därför också varmare) än fleece, inte 100% vattentät som t.ex. väderskyddsjackor, men därför (och det är avgörande) många gånger mer andningsaktivt! Softshell förenar det yttre och mellersta klädlagret i en produkt, är extremt lätt och klarar även den tuffaste belastning.

SRA, SRB, SRC/SR


Minimikrav för certifiering av yrkes- och skyddsskor är det halkskydd de tillhandahåller enligt SRA, SRB eller SRC/SR.

SRA: halkskydd på keramikkakel

SRB: halkskydd på stälplattor och glycerin

SRC/SR (SRA + SRB): halkskydd på keramikkakel, stålplattor och glycerin

Stabilizer


Stabilizer-elementet i syntet ger ledstabilitet och vridstyvhet hos alla ATC-skor.

SympaTex®


Vindtätt, vattentätt, andningsaktivt.

SympaTex® är ett speciellt icke-poröst väderskyddsmembran som används i vissa Strauss-skor. Skorna är därför tillförlitligt vind- och vattentäta och har mycket god andningsaktivitet. Funktionsmembranet fungerar som en andra hud och transporterar fukt från foten till utsidan. SympaTex®-membranet är effektivt även vid hög fysisk aktivitet och ger ett optimalt fotklimat.

SympaTex® waterproof


De slutna, hydrofila membranen ger ett 100%-igt skydd mot inträngande av vatten. Tack vare den porfria, homogena strukturen släpper de inte igenom blåsten, vilket förhindrar att fötterna blir kalla. Vattenånga transporteras ut på ett tillförlitligt sätt. Materialet är vattentätt, vindtätt, andningsaktivt och dessutom extremt elastiskt, slitstarkt och mycket lätt.

Synthetic


Huvudmaterial polyester


Engelbert Strauss AB

Phone
040 694 90 01
Fax
040 694 90 04

Language selection

sv en
All prices plus shipping on orders below 1 250,00 kr.
All prices plus VAT plus shipping on orders below 1 000,00 kr.